fbpx
020 – 280 17 00 EN

Eerstejaars en het Rotterdams Philharmonisch Orkest

21-01-2014

Zelf een muziekstukje componeren? Onze eerstejaars draaien er hun hand niet voor om! Onder leiding van trombonist Remko van het Rotterdams Philharmonisch Orkest gingen ze in groepjes van twee aan de slag met een simpel notatiesysteem.

Opvallend waren de sombere titels die velen aan hun compositie gaven: Oorlog, Ongelukkig, de Verliezer, Jammer ….maar dat was vast geen toeval op deze grijze zondag, voorafgaand aan Blue Monday (de somberste dag van het jaar). The Ocean stemde al poëtischer en ook Trein, Paard en De jacht naar noten boden qua titels tegenwicht.

De trombone

Remko voerde de composities met veel passie uit op de trombone. Sommige leerlingen hadden zelfs aangegeven welke demper bij welk compositiedeel op de trombone gezet moest worden.

Ook kwamen ze van alles te weten over de trombone en hoe die functioneert, over werken als musicus bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest en hoe je met een trombone ook in een jazzband kunt spelen, zoals gastdocente Bernadette doet.

Nog meer in petto

Maar deze dag had nog meer in petto, zoals muzikale spelletjes waarbij veel concentratie vereist was en echt niet makkelijk waren! En als klap op de vuurpijl hadden zeven leerlingen een eigen instrument meegenomen. Als volleerde gastdocenten vertelden ze erover, enkelen bespeelden het instrument en ze beantwoordden vragen van medeleerlingen. Een van onze leerlingen had een trommel bij zich die ze zelf had gemaakt.

We kunnen er kort over zijn: het was een topdag!