fbpx
020 – 280 17 00 EN

Eerstejaars leerlingen drie zondagen op het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis

15-07-2015

Drie zondagen lang kregen 41 leerlingen van IMC Weekendschool Amsterdam West les op het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis. Het ziekenhuis verzorgt al sinds de oprichting van deze vestiging het vak Geneeskunde.

Het vak Geneeskunde geeft leerlingen een beeld hoe een huisarts, verpleger, ambulancepost, specialist, assistent e.a. binnen de Geneeskunde te werk gaan. Maar ook hoe een behandelproces eruit ziet (diagnose, behandeling, nazorg) en hoe je eigen lichaam werkt en gezond blijft. Het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis – en de Onderwijsunie in het bijzonder – verzorgt jaarlijks drie leszondagen voor de eerstejaars van Amsterdam West. Met als een van de gastdocenten een oud-leerling (Aysenur) van IMC Weekendschool!

Door te kijken, uitproberen en bevragen kwamen de leerlingen er achter dat er heel veel mogelijkheden zijn om in het ziekenhuis te werken; dat je bij de ambulance goed in een team moet kunnen werken, wat je taken zijn als verpleegkundige, hoe je kan testen op diabetes, dat opereren ook hele technisch is en nog veel meer. Met maar liefst 11 workshops, meer dan 15 gastdocenten en 10 begeleiders, 1 zwangere vrouw en 41 enthousiaste eerstejaars leerlingen vormde Geneeskunde op het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis een indrukwekkend laatste vak van het schooljaar. Een afsluiting waar ook de ouders bij aanwezig waren tijdens de certificaatuitreiking op de laatste lesdag.

Ook het tv-programma AT5 Basta was er dit jaar bij. Bekijk hier het item: