fbpx
020 – 280 17 00 EN

Eerstejaars volgen vak autotechniek bij Innovam

29-02-2016

Auto’s! Je ziet ze elke dag in het verkeer, misschien hebben je ouders er wel één of heb je er wel eens over gedacht om later iets met auto’s te gaan doen. Maar hoeveel weet je eigenlijk van auto’s af en wat voor soort banen zijn er in de autowereld?

De eerstejaars van IMC Weekendschool Amsterdam Zuidoost weten daar nu alles van! Voor de vierde keer op rij mocht de weekendschool drie keer het vak autotechniek volgen bij de Innovam Groep, kennis en opleidingscentrum in de mobiliteitsbranche, op 31 januari, en 7 en 14 februari 2016.

Met heel veel enthousiasme en vakkennis stond er elke keer een heel team van Innovam klaar om met de leerlingen aan de slag te gaan. Op maar liefst twee excursies – één in Zaandam en één op het hoodkantoor in Nieuwegein (met een bus verzorgd door Innovam!) – leerden ze vlekkeloos de versnellingsbak, de motor en de remmen aan te wijzen en gehesen in witte overalls mochten ze zelf banden verwisselen, en oliepeil en de bandenspanning meten.

Op de dag elektrotechniek-basis in het AMC gingen de eerstejaars twee aan twee aan de slag met een electrodoos om zelf serieschakelingen te maken, want elektriciteit heeft van alles met de auto te maken – denk maar aan de TomTom en het automatisch slot.
De dode hoek, de werking van hybride voertuigen en kantelen van de cabine van enorme vrachtwagens: voor onze eerstejaars is dit nu bekend terrein.
En wat zullen alle ouders blij zijn, want ze hoeven nooit meer naar de fietsenmaker voor een lekke band: de mensen van Innovam hebben de leerlingen tot eerste klas bandenplakkers opgeleid.

Heel veel dank Innovam voor deze geweldige en onvergetelijke lessen!