fbpx
020 – 280 17 00 EN

Eindpresentaties Game Design bij Microsoft door leerlingen Amsterdam Noord

23-02-2015

23 februari

Op het kantoor van Microsoft presenteerden leerlingen uit Amsterdam Noord dinsdag 17 februari 2015 hun eigen game. Het was de afsluiting van het vak Game Design, dat dit jaar voor het eerst werd gegeven door Assistance Software en Microsoft Nederland.

Op dinsdag 17 februari presenteerden de derdejaars leerlingen van IMC Weekendschool Amsterdam Noord hun zelfbedachte en zelfgeprogrammeerde games bij Microsoft Nederland. Het was een groot succes! Game Design is dit jaar als pilot opgezet vanuit een samenwerking tussen IMC Weekendschool Amsterdam Noord, Assistance Software en Microsoft Nederland.

Leerlingen hebben drie weken lang, op het kantoor van Assistance Software in Naarden, aan hun game gewerkt. In projectgroepen bedachten, ontworpen en programmeerden de leerlingen hun eigen game, verhaallijn en doelgroep. De presentaties vonden plaats op het kantoor van Microsoft, waar de leerlingen eerst een uitgebreide rondleiding kregen.

“Ik ben nog maar net binnen en heb nu al zoveel nieuwe dingen geleerd!” (leerling IMC Weekendschool Amsterdam Noord)

De presentaties werden gegeven aan een echte vakjury, bestaande uit medewerkers van Microsoft, Assistance Software en IMC Weekendschool. Niet alleen de jury, maar ook een grote groep ouders, broertjes, zusjes en andere betrokkenen keken met verbazing naar de verschillende games. Wie uiteindelijk de beste game had was dan ook moeilijk vast te stellen. Niet 1, maar 2 games bleken na het juryberaad in de prijzen te vallen. Yusha, Hakim, Alexander en Kofi krijgen als prijswinnaars de kans om jurylid te zijn tijdens The Dutch Global Game Jam Awards bij Microsoft Nederland!