fbpx
020 – 280 17 00 EN

Energiek uitstapje: te gast bij de bedrijfsschool van Enexis in Eindhoven

19-02-2014

In november 2013 zijn de 2ejaars gedurende drie zondagen steeds wijzer geworden over het vak Energie. Verlengsnoeren maken, gas, kabels knippen, zonne- en windenergie en nog veel meer, het kwam allemaal voorbij. Aansluitend op dit vak, als kers op de slagroom, mochten de leerlingen op 9 februari 2014 een bezoek brengen aan de bedrijfsschool van Enexis in Eindhoven.

Dankzij Enexis, werden de leerlingen vandaag met de zogenoemde ‘weekendschoolbus’ helemaal naar Eindhoven gebracht. Het voelde ‘s ochtends meteen als een schoolreisje. ‘’Eindelijk eens een andere route dan naar de universiteit’’, zeiden de leerlingen vrolijk in de bus. Aangekomen bij de bedrijfsschool, die speciaal voor deze groep open ging op deze zondag, kregen de 2ejaars te horen dat ze vandaag nog meer gingen leren over Energie. In vier verschillende workshops welteverstaan! In groepjes gingen de leerlingen uiteen om te beginnen met de workshops. De leerlingen werden wegwijs in energieland door de zeer ervaren docent Karel. Ze leerden schakelen in een ‘open electrisch sytsteem’ bij docent Jan. In een Enexis-jas en met helm gingen de leerlingen hier als echte professionals aan de slag met het uitvoeren van schakelhandelingen. Bij docent Andre werden transformatorhuisjes ontdekt. Leerlingen leerden wat er eigenlijk gebeurd in zo’n huisje en wat de gevaren zijn als er een deur open zou blijven staan. In een grote hal aanschouwden de leerlingen bij docent Huub een demonstratie van een mofmontage. Een bedrijfsschool zou een beschrijfsschool echter niet zijn, als de leerlingen het niet zelf mochten proberen. De leerlingen maakten dan ook zelf verbindingen tussen verschillende kabels.

Als afsluiting van deze leuke en leerzame dag, werd de groep getest op de opgedane kennis. De quiz werd een echte wedstrijd, een nek-aan-nek race. Het was spannend en het was bovenal duidelijk dat iedereen veel had geleerd. De uiteindelijke winnaars namen hun prijzen in ontvangst en na een groot applaus voor hen, maar ook voor alle docenten van de bedrijfsschool voor hun betrokken inzet, gingen de leerlingen terug naar Tilburg. In de bus vertelde leerling Amine enthousiast dat dit voor hem een van de leukste dagen op de weekendschool was en dat hij, als hij niet in het leger gaat, wel electricien zou willen worden. Enexis, hartstikke bedankt voor deze leerzame en inspirerende dag!