fbpx
020 – 280 17 00 EN

Exclusief kijkje achter de schermen bij Ibis

02-02-2015


Onze derdejaarsleerlingen hebben na bijna 2,5 jaar weekendschool natuurlijk al heel wat beroepen en werkplekken leren kennen. Horeca was echter nog niet aan bod gekomen. Een beroepenveld dat zeker niet overgeslagen mag worden. Daarom  waren wij erg blij dat wij op zondag 1 februari jl. welkom waren bij Hotel ibis Tilburg. Hier ontdekten de derdejaarsleerlingen de wereld van het hotelwezen.

Bij aankomst in Hotel ibis, werden we welkom ontvangen door hotelmanager Fokke.  De dag begon met een rondleiding door het hotel. Al meteen was er veel verwondering onder de leerlingen: wat een enorme keuken en wat een nette kamers. Na de rondleiding gingen de leerlingen in vier verschillende groepjes uiteen.  De groepjes volgden vier verschillende workshops, waar de leerlingen de verschillende werkzaamheden in het hotelzelf konden ontdekken en ervaren.

Bij de workshop’ bediening’ oefenden de leerlingen met het bedienen van ‘gasten’ in het restaurant. Ze namen de bestelling op en liepen met een dienblad. Ook gaf bedieningsmedewerker Samantha de leerlingen een kijkje achter de bar, waar zij glazen mochten spoelen met het professionele spoelsysteem.

De workshop ‘keuken’ was een grote hit. Het broodje kip dat de leerlingen zelf mochten maken, onder leiding van Bram, viel enorm in de smaak. Al met al een mooie ervaring om in zo’n grote, professionele keuken je eigen broodje te maken. Dat ze deze ook nog mochten op eten in het restaurant werd duidelijk zeer gewaardeerd, het was smullen!

Manager Fokke begeleidde de workshop ‘receptie’. Er waren heuze recepties nagemaakt in een aparte ruimte, waar de leerlingen alle rust hadden om door middel van rollenspellen, te oefenen met inchecken en ontevreden gasten. Vooral het omgaan met ontevreden gasten was een spannende uitdaging, maar de leerlingen bleken erg klantvriendelijk!

De pittigste workshop was toch wel ‘housekeeping’. De leerlingen gingen zelf aan de slag met het opruimen en klaarmaken van ‘gebruikte’ hotelkamers. Nadat medewerker Stijn een nette voorbeeldkamer had laten zien, was het de taak aan de leerlingen om de gebruikte kamers net zo netjes te maken. In tweetallen werd er in de verschillende kamers hard gewerkt; bedden werden opgedekt, handdoeken werden opgehangen en foldertjes werden geordend. Uiteraard werd de zachtheid van de bedden en de werking van de tv’s ook even getest, je kunt het toch niet maken tegenover je gasten dat de tv het niet zou doen (en de bedden lagen stiekem gewoon heerlijk, aldus de leerlingen)…

Wij willen Hotel ibis Tilburg ontzettend bedanken voor deze unieke dag! Het was een leerzame dag met bijzondere kijkjes achter de schermen. Speciale dank aan de gastdocenten: Fokke, Bram, Samantha en Stijn, voor de enthousiaste en betrokken inzet.