fbpx
020 – 280 17 00 EN

Feestelijke inwijding nieuwe alumni op IlumnUS

16-05-2018

Verbonden blijven na de weekendschool, hoe doe je dat? De voormalige derdejaars-leerlingen kwamen samen op Neynrode Business Universiteit om elkaar weer te ontmoeten en contact te houden. Via een speciale App bijvoorbeeld.

Het is vandaag drukker dan gewoonlijk in Nyenrode Business Universiteit. In plaats van volwassen studenten, lopen er jongeren rond. Want het is IlumnUS! Alle recentelijk afgestudeerde derdejaars weekendschool leerlingen uit het hele land zijn aanwezig, om na een spetterend driejarig weekendschoolcurriculum ingewijd te worden als alumni. IlumnUS, georganiseerd door oudere alumni, wordt voor de eerste keer gehouden in Nyenrode Business Universiteit. De opwinding dendert uit de collegezaal waar de kinderen allen zijn verzameld, de begeleiders hebben hun handen vol om deze energie in banen te leiden.

Succesverhaal
De inspirerende speeches van Heleen van Hall, Head of Alumni and External Relations Nyenrode Business Universiteit, en oudere alumni, steken de ‘nieuwelingen’ een hart onder de riem. Zo vindt Van Hall ‘motivatie’ de gemeenschappelijke eigenschap van zowel weekendschool leerlingen als Nyenrode studenten. Alumnus Jacky (ambassadeur in opleiding) inspireert de ‘verse’ alumni met zijn succesverhaal en geeft zijn formule weg: ‘discipline + eigenwijsheid = doorzettingsvermogen, om je doel te behalen’. Het enthousiasme van de sprekers smaakt naar meer en iedereen kan zijn energie kwijt bij het volgende onderdeel: met en tegen elkaar strijden in diverse sportieve en creatieve spellen.

App
Deze dag is bijzonder speciaal voor de oudere alumni Simon Tesfahuney en Fouad Lamsettef. Trots lanceren zij vandaag de IMCApp, die zij in samenwerking met Slack en Online & Kicking hebben ontwikkeld. De applicatie dient als platform voor alle IMC Weekendschool afgestudeerden, om als een besloten community met elkaar verbonden te zijn en elkaar op de hoogte te houden van aankomende events. Dit geeft zowel de jonge als de oudere alumni de mogelijkheid om, na deze nationale ontmoeting, in de toekomst nog makkelijker contact te houden. Volgend jaar weer!