fbpx
020 – 280 17 00 EN

Feestelijke uitreiking in Tilburg met Farmaceut Janssen

06-12-2016

Een prachtige ochtend bij Janssen-Cilag B.V. in Tilburg! Tijdens een feestelijke uitreiking hebben we maar liefst drie cheques van in totaal bijna 90.000 euro in ontvangst mochten nemen.

Behalve financiële partner is farmaceut Janssen ook inhoudelijk erg betrokken bij de weekendschool. Op de vestiging Tilburg wordt sinds drie jaar het vak Scheikunde gegeven in samenwerking met dit bedrijf. Onder begeleiding van zo’n vijftien medewerkers van Janssen doen de leerlingen biochemische testjes, debatteren ze over dierproeven, diagnosticeren ze ‘patiënten’ en leren ze wat er allemaal komt kijken bij het ontwikkelen van medicijnen. Het is een vak dat de leerlingen vaak positief verrast: ‘Het was supervet omdat we dingen echt konden doen waar je normaal wetenschapper voor moet zijn’, vond een van de leerlingen.

image1

Tijdens een interne bijeenkomst vandaag werd bovendien een extra donatie gedaan aan IMC Weekendschool. Namens de weekendschool nam directeur Marion Weijman de bijzondere bijdrage in ontvangst: ‘Wij zijn trots op het partnership met Janssen, een echt voorbeeld van mooie samenwerking waarbij medewerkers van Janssen onze leerlingen een introductie geven in het vakgebied scheikunde. Wij zijn zeer dankbaar voor deze prachtige extra donaties’.

Vestigingsmanager Chantal van Rijswijk gaf een goede presentatie over de vestiging, de film raakte alle medewerkers in de zaal. Maar het meest was iedereen onder de indruk van oud-leerling Maryem. Prachtig gesproken en een echte weekendschool ambassadeur, wij zijn enorm trots!

attachment-1Maryem verwoordde het zelf als volgt:
“Op mijn vijfde verjaardag sloot ik mijn ogen en terwijl ik de kaarsjes uitblies, wenste ik voor vrede op aarde. Wist ik veel? Jaren later ging ik naar de weekendschool toe, waar mijn keuze werd bevestigd. Ik ging geneeskunde studeren, want voor mij was dat dé manier om de wereld een betere plek te maken. Ook na de weekendschool liep ik met dat idee rond.
Tot ik in vwo 3 terecht kwam. Scheikunde? Nee. Natuurkunde? Onvoldoende na onvoldoende. En dan hebben we wiskunde, daar ga ik het niet eens over hebben. Een n&g of n&t profiel zat er voor mij dus niet in. Wat dit betekende? Een verloren droom. Maar was mijn droom om geneeskunde te gaan studeren of om de wereld een betere plek te maken?
Toen ik terug dacht aan mijn tijd op de weekendschool besefte ik dat politiek mijn passie is, en ook daarmee, als je het op de juiste manier doet, kon je dat. Wat ik hierbij heb geleerd is dat je alle opties open moet houden, want als je iets echt wilt, lukt dat. Je komt er wel, op wat voor manier dan ook. Er bestaat niet zo iets als een verloren droom. Dit is de belangrijkste boodschap die de weekendschool mij heeft meegegeven.
Deze koude ochtend op de fiets gestapt onderweg naar Janssen Global, waar ik dit verhaal heb mogen delen. Mooie cheques in ontvangst mogen nemen! Hartstikke bedankt, want ook jullie werken samen met ons mee aan een betere wereld, een betere toekomst. Dank voor jullie enthousiasme en tot in februari of maart!”