fbpx
020 – 280 17 00 EN

FFL Heroes: Jihane

03-03-2014

Deze maand staat Jihane Mokaddem in de spotlights als FFL-Hero. Jihane heeft van begin tot eind in lichting 7 van IMC Weekendschool Amsterdam West gezeten. Nadat ze in 2012 haar driedubbel en dwars verdiende IMC Weekendschool-diploma in ontvangst had genomen, is zij lid geworden van de Vestigingsraad. Nog steeds is Jihane een betrokken vestigingsraadlid en je kunt wel zeggen dat zij de kern van de harde kern is!

Jihane is niet alleen een enthousiaste deelnemer, maar ze is ook erg behulpzaam en ze staat altijd voor je klaar. Ze neemt andere alumni letterlijk en figuurlijk mee in haar enthousiasme. Ze is betrokken bij zowel de Future for Life als de IMC Weekendschool-activiteiten.

Wat is eigenlijk je motivatie om zo veel te doen voor de Weekendschool en Future for Life?

“Ik vind het leuk om te helpen en om te organiseren. Vooral als het grote evenementen zijn, bijvoorbeeld het 15-jarig jubileum van IMC Weekendschool. We gingen toen ook een flashmob doen, dat was echt leuk!”

Denk je dat je later iets hebt aan de dingen die je nu voor ons doet?

“Ja sowieso, in de Vestigingsraad leer je organiseren en vergaderen enzo, maar ook discipline omdat je je aan afspraken moet houden en op tijd moet komen. Je leert ook heel goed hoe je met drukte om moet gaan, bijvoorbeeld op dagen dat je helpt tijdens een feest. En ik heb ook geleerd hoe je goed moet communiceren, omdat je als ambassadeur veel praat met andere mensen.”

En… weet je al wat je later wil worden?

“Ik weet het niet precies, maar ik weet wel dat ik iets met kinderen wil doen. Daarom vind ik het ook leuk om te helpen bij de Weekendschool. Ik heb nu ook ervaring met helpen in de klas, die andere mensen van mijn leeftijd niet hebben. Het is goed voor mijn toekomst.”

Je bent dus lekker actief, heb je eigenlijk wel tijd voor je huiswerk dan?

“Ja, ik plan mijn huiswerk gewoon. Ik kan het wel goed met school combineren.”

Wat wil je zeggen tegen andere oud-leerlingen van IMC Weekendschool?

“Kom naar de activiteiten van Future for Life, want die zijn heel leerzaam. Je hebt daar echt wat aan. En op 30 maart is er een Vestigingsreünie van Amsterdam West, dus als je zin hebt om je oude Weekendschool-klasgenoten weer te zien dan moet je komen. Je kunt ook andere oud-leerlingen van de Weekendschool ontmoeten en leren kennen!”

Kijk voor onze andere helden eens op http://www.futureforlife.nl/nl/ffl-heroes/.