fbpx
020 – 280 17 00 EN

Filmopnames Maatschappelijke Diensttijd IMCoach & Bijles Buddy

22-06-2020

Het blijft spannend als de grote professionele camera op een statief wordt gedraaid, iemand met een reflecterend scherm staat bij te lichten en daaromheen nog mensen drentelen, terwijl jij je verhaal voor de camera moet gaan vertellen. Matthijs en Elyas staan er op deze maandagochtend in Utrecht toch redelijk ontspannen bij. Ze zijn gevraagd hun verhaal te vertellen voor een video over het programma maatschappelijke diensttijd, kortweg MDT, van het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport.

Matthijs en Elyas hebben binnen Stichting IMC Weekendschool als Bijles Buddy en IMCoach, ons maatschappelijke diensttijd project, gewerkt en mogen nu op camera uitleggen hoe zij in coronatijd als huiswerkbegeleiders (Bijles Buddy’s),  kinderen online hebben geholpen met hun huiswerk. Ze blijken goede ambassadeurs te zijn van zowel IMCoach en Bijles Buddy als de maatschappelijke diensttijd in brede zin.

Matthijs Verbeek is via Randstad en NL2025 bij ons terecht gekomen en heeft voordat de coronacrisis uitbrak als vrijwilliger voor het programma IMC Weekendschool gewerkt. ‘Ik ben bijvoorbeeld bij Van Oord geweest als begeleider van de kinderen. dat was echt een heel bijzondere excursie. Je leert toch zo’n groep kinderen, nou ja, in de hand te houden zeg maar. En tijdens de coronatijd is het bijzonder om kinderen te begeleiden. Dat besef je pas goed als ouders rapporten sturen van hun zoon en je bedanken voor de hulp. Dan weet je dat je iemand echt hebt geholpen. Best bijzonder.’ Elyas Razawi is één van onze alumni (oud-leerlingen) en kent het werk van de stichting als geen ander. ‘Op camera je verhaal doen is echt wat anders dan een presentatie voor een grote groep mensen,’ vindt hij. Toch weet hij in korte en rake zinnen ons werk en het MDT-programma te verbinden. Een ware ambassadeur, die de duimen omhoog krijgt van de aanwezige crew.

Over IMCoach
IMCoach is het maatschappelijke diensttijd project voor vrijwilligerswerk bij Stichting IMC Weekendschool. Tijdens de Coronacrisis is naast IMCoach het Bijles Buddy’s project ontwikkeld als onderdeel van de landelijke MDT Corona projecten ‘#ookditismdt’. Met vrijwilligerswerk kun je ontdekken wat voor soort werk bij je past en kun je iets ‘teruggeven’ aan de maatschappij. Interesse? Klik hier. De video over de MDT-projecten zal op 7 juli tijdens een online symposium over maatschappelijke diensttijd worden vertoond en ook via socials worden gedeeld. Hieronder een korte impressie van ‘the making of…’.

previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider
En twee ‘opnames van de opnames’ waarbij zelfs een telefoonuitval wordt opgelost.