fbpx
020 – 280 17 00 EN

Flashback op de harp

20-05-2014

Wisten jullie dat een piano en een harp veel op elkaar lijken?
De eerstejaars sinds zondag wel! Op het conservatorium mochten ze een piano van binnen bekijken en bleek dat een snaarinstrument te zijn. De leerlingen ontdekten verder dat een klarinet een riet heeft en dat er op de strijkstok van een cello paardenharen zitten. Raar maar waar.

Natuurlijk lieten de gastdocenten hun instrumenten ook horen. Deze mini-concertjes waren prachtig! Het bleek dat de gastdocenten hard moeten studeren om het zo mooi te laten klinken; wel vijf uur op een dag. Van al dat studeren kreeg de harpiste eelt op haar vingers, dat hebben we zelf gevoeld. Maar dat dat oefenen niet voor niks is, bleek toen een groepje leerlingen twee gastdocenten vroeg van instrument te wisselen. Met de harpiste op piano en de pianist op de harp klonk het toch echt heel anders….dat vonden zij zelf ook, ze moesten er een beetje om                                                   lachen.

De leerlingen mochten de instrumenten ook zelf uitproberen. Sommige leerlingen hadden echt talent, zij konden zó een stuk op de piano spelen, kregen mooi geluid uit de cello, snapten meteen hoe je kon dirigeren of speelden de mooiste flashback op de harp. (Ken je het geluid dat je in films vaak hoort als er een flashback komt? Dat kun je dus maken met een harp, blijkt! 🙂 )

Het was een leerzame, gezellige, interessante en vooral muzikale dag. We willen de gastdocenten en het conservatorium hartelijk bedanken voor deze leuke les!