fbpx
020 – 280 17 00 EN

Fluiten…dat kan echt niet!

31-01-2018

De leerlingen uit groep zes, zeven en acht van Sterrenschool Poolster in Oss hebben deze maand geleerd hoe het is om in een restaurant te werken tijdens de lessen van IMC Basis.

Kai van Vliet, bedrijfsleider van o.a. La Colline en De Bodega, liet de leerlingen tijdens een sfeervolle gastles kennis maken met verschillende geuren, gereedschappen en gewoontes die thuis horen in een professionele keuken. Ook wist hij smeuïge verhalen te  vertellen over gasten die er verrassende eetgewoontes op na houden of die niet weten hoe je je in een restaurant gedraagt. Hoewel er door leerlingen werd getwijfeld of je nu beter je vinger of je servet in de lucht kunt steken als je de aandacht van de ober wilt, weten ze nu allemaal heel zeker dat je nooit naar iemand moet fluiten in een restaurant.

Dat ze niet alleen als gast weten hoe het hoort, lieten de leerlingen zien tijdens een uitdagende excursie naar het sociale Restaurant de Kapel. Onder begeleiding van Rick van Ham en zijn team mochten leerlingen een heerlijk uitgebreide lunch klaarmaken. Met vele scherpe messen en breekbare glazen in het spel werd duidelijk dat teamwork heel goed gaat! Probleemloos werden er sandwiches, fruitsalades, cocktails en desserts bereid en geserveerd. Het extra toetje waar de meeste kinderen zich op stortten mag dus een verdiende verwennerij worden genoemd!