fbpx
020 – 280 17 00 EN

Fotoserie van de Week: Een week lang een pluk haar rood verven

03-02-2020

‘Ook in de Tweede Kamer in Den Haag hebben ze wel eens last van mobieltjes tijdens het debat.’ Er werd afgelopen zondag geen onderwerp geschuwd tijdens de afsluitende masterclass Nederlandkunde van Eerste Kamerlid Boris Dittrich aan leerlingen van IMC Weekendschool Amsterdam Noord.

Samen met de leerlingen wandelde hij door de ‘Haagse Wereld’ van de debatten en wetten en hoe je hier invloed op kon uitoefenen. Zijn afsluiting vormde de opmaat tot de presentatie van de actieplannen, die de afgelopen weken door de leerlingen waren ontworpen, aan een jury waarin mensen van Greenpeace en Stem op een Vrouw zitting hadden.

Centraal in de actieplannen stond de challange, waarmee de actiegroep aandacht voor hun onderwerp moest krijgen. De groep ‘Tegen discriminatie’ won met het idee iedereen uit te dagen een week lang een pluk haar rood te verven om de discriminatie van roodharigen tegen te gaan. Het was een nek-aan-nek-race met de groep ‘gelijke strijders’ die opkwamen voor gelijke kansen en lonen voor mannen en vrouwen. Hun uitdaging: Plaats een foto op social media waarbij een man en vrouw samen een geldbriefje vasthouden.

Het vak Nederlandkunde wordt op alle tien locaties van IMC Weekendschool gegeven. Via het vak Nederlandkunde verbinden we onze leerlingen met de samenleving, willen we betrokken en kritisch burgerschap stimuleren en inspireren we de leerlingen Nederland nog mooier te maken, door hun verhalen toe te voegen en nieuwe initiatieven op te zetten voor hun omgeving.

Het vak is in samenwerking met en met steun van Madurodam tot stand gekomen. Via het Madurodam Kinderfonds  steunt het familiepark initiatieven die een samenleving waarin we met elkaar verbonden zijn stimuleren. Madurodam gelooft in de kracht van kinderen die door verbindingen te maken met anderen sámen de samenleving mooier maken. Sinds de oprichting in 1952 keerde Madurodam meer dan 36 miljoen euro uit aan goede doelen voor kinderen.