fbpx
020 – 280 17 00 EN

Fotoserie van de week: IMC on Tour Summer school Haarlem

10-07-2020

De IMC on Tour Summer school is van start. Op diverse locaties door het land krijgen leerlingen een divers programma aangeboden rondom natuur, cultuur, sport en spel. Om te laten zien wat zij allemaal doen laten we de aankomende weken in korte fotoseries zien hoe dat eruit ziet!

Fotoserie van de week: IMC on Tour – Haarlem
De leerlingen van IMC on Tour Haarlem bezochten voor hun Summer school afgelopen week de Waterleidingduinen in Zandvoort. In dit beschermde natuurgebied ontdekten de leerlingen hoe rijk en divers het gebied is, wandelen en spotte zelfs hertjes. Een foto overzicht.

IMC on Tour – Summer school 

Tijdens de eerste drie weken van de zomervakantie organiseren wij voor onze IMC on Tour leerlingen, die het hele jaar hebben mee gedaan aan ons programma, de Summerschool. De Summerschool is altijd een groot succes en wij merken in deze tijden van corona dat de behoefte hieraan nog groter is. Leerlingen hebben de laatste maanden veel thuis gezeten, vaak niet in ideale omstandigheden, achterstand opgelopen wat betreft de Nederlandse taal en hun sociaal-emotionele ontwikkeling.

Daarom organiseren wij deze zomer een uitgebreide versie van onze Summer school. Iedere ochtend krijgen onze leerlingen ondersteuning met taallessen door docenten van de School der Poezie (https://schoolderpoezie.nl), en in de middag gaan we leuke en leerzame activiteiten ondernemen. Deze staan in het teken van natuur, cultuur, sport en spel. Wij organiseren de lessen in de buurt van onze locaties. De vaste klassencoördinator is altijd bij de lessen en werkt voor deze lessen samen met vak experts (onze gastdocenten).

De coördinator maakt samen met gastdocenten en organisaties het programma en bijbehorend lesmateriaal. Doordat we ervaring hebben in het werken in kleine groepjes op verschillende locaties kunnen we ons programma zo inrichten dat we het geheel volgens de richtlijnen van het RIVM kunnen organiseren.

Foto serie van de Week

Bekijk hier de eerdere Fotoseries van de Week.