fbpx
020 – 280 17 00 EN

Foto’s les Natuurwijs met IMC on Tour Summer School Utrecht

30-07-2020


De IMC on Tour Summer School is in volle gang. Door het hele land krijgen onze leerlingen les van bevlogen artsen, kunstenaars, artiesten en natuurdeskundigen. Dat levert mooie beelden op.

In Utrecht gingen de leerlingen van IMC on Tour op ontdekkingstocht in de natuur van het Gagelbos. Samen met Ariana Schippers van Natuurwijs, een initiatief van Staatsbosbeheer en NatuurCollege, hebben zij tal van planten, bomen en bloemen en de werking daarvan leren kennen. Ook maakten zij, heel bijzonder, een eigen ‘natuurparfum’ door planten en bloemen te verzamelen en deze door elkaar te vijzelen. Met een vergrootglas bekeken de leerlingen beestjes in allerlei kleuren en vormen, van wel heel dichtbij. En wat zijn dat precies? Speciale, lange schepnetten…. Waarmee leerlingen hebben geprobeerd onderwaterdiertjes te vangen en te bekijken. De grootste les van de dag? Wat is de natuur toch veelzijdig en mooi. En wat zijn de leerlingen weer een stuk (natuur)wijzer geworden.

Een speciale dank aan Ariane van Natuurwijs. Hieronder ziet u een foto-overzicht van deze les.

IMC on Tour – Summer School

IMC on Tour biedt nieuwkomerskinderen in de leeftijd 10-14 jaar elke week bijzondere lessen van inspirerende professionals.

De IMC on Tour Summer School is van start. Tijdens de eerste drie weken van de zomervakantie organiseert IMC on Tour voor hun leerlingen, die het hele jaar hebben mee gedaan aan het programma, de Summer School. De Summer School is altijd een groot succes en wij merken in deze tijden van corona dat de behoefte hieraan nog groter is. Leerlingen hebben de laatste maanden veel thuis gezeten, vaak niet in ideale omstandigheden, achterstand opgelopen wat betreft de Nederlandse taal en hun sociaal-emotionele ontwikkeling.

Daarom organiseert IMC on Tour dit jaar een uitgebreidere versie van onze Summer School. Iedere ochtend krijgen de leerlingen ondersteuning met taallessen door docenten van de School der Poëzie, en in de middag gaan zij leuke en leerzame activiteiten ondernemen. Deze staan in het teken van natuur, cultuur, sport en spel.

De coördinator maakt samen met gastdocenten en organisaties het programma en bijbehorend lesmateriaal. Doordat we ervaring hebben in het werken in kleine groepjes op verschillende locaties kunnen we ons programma zo inrichten dat we het geheel volgens de richtlijnen van het RIVM kunnen organiseren.

Film
In Deventer maakten leerlingen van IMC on Tour Summer School deze bijzondere film, vol persoonlijke verhalen.

Foto serie van de Week
Bekijk hier de eerdere Fotoseries van de Week.