fbpx
020 – 280 17 00 EN

Future Perspectives Published #ReedElsevierCares

02-06-2014

Klik hier voor het IMC Weekendschool Vaktijdschrift Future Perspectives Published, dat in samenwerking met uitgeverij Reed Elsevier is gemaakt door leerlingen van IMC Weekendschool Amsterdam West (lichting 9). Deze leerlingen hebben namelijk in 3 jaar tijd kennis gemaakt met maar liefst 15 vakgebieden, waarin zij bijna elke zondag hebben ervaren hoe het is om bijvoorbeeld een journalist, een advocaat, een kunstenaar of een ondernemer te zijn. Met dit tijdschrift laten wij u een deel van hun favoriete ervaringen, inzichten, dromen en ontmoetingen zien. Het is een mooie verzameling geworden van de toekomstperspectieven waar zij zo hard aan hebben gewerkt.

Wat ik heb geleerd? Dat je veel kunt bereiken later. (leerling 3e jaar)

Zonder de lessen, ondersteuning en sponsoring van gastdocenten, vrijwilligers en partners kan IMC Weekendschool echter niet bestaan. Speciale dank voor dit Vaktijdschrift gaat
uit naar Reed Elsevier. Dankzij deze betrokken uitgeverij en partner van IMC Weekendschool hebben leerlingen kennis gemaakt met het gelijknamige vakgebied. Gastdocenten en begeleiders van Reed Elsevier hebben ons in drie zondagen niet alleen laten zien hoe en waarom een artikel wordt gepubliceerd, maar zijn samen met de leerlingen aan de slag gegaan met hun eigen weekendschooltijdschrift. Behalve een papieren ‘ journal’ is er een website gemaakt van alle interviews!

Ik heb veel geleerd van dit vak, want toen ik heel klein was wilde ik dit ook al doen. Ik denk niet dat veel mensen weten dat dit bestaat. (leerling 3e jaar)

Dat leerlingen daarbij (tweetalig) samengewerkt hebben met werknemers afkomstig uit heel de wereld, heeft deze ontmoeting met Reed Elsevier extra glans gegeven.

Wat vond ik interessant? Alles! Vooral samenwerken aan een presentatie, bewerken van een powerpoint, moeilijke woorden gebruiken, Engels praten. (leerling 3e jaar)

Ik wil dan ook alle medewerkers van Reed Elsevier die dit project mogelijk hebben gemaakt, alle professionals die geïnterviewd zijn voor het tijdschrift, en natuurlijk ook  alle leerlingen uit de klas bedanken voor hun inzet en inspiratie.

Namens de hele klas: veel lees- en kijkplezier!

 

*foto’s by Jean Mateo (Reed Elsevier)