fbpx
020 – 280 17 00 EN

Gedreven naar de toekomst: uitreiking diploma’s in Tilburg en Amsterdam

22-04-2015

22 april

Leerlingen van IMC Weekendschool Tilburg, Amsterdam Noord en Amsterdam West ontvingen 19 maart hun weekendschooldiploma uit handen van hun wethouder: “Deze jongeren zijn echt gedreven om iets van hun leven te maken.”

Na Nijmegen was het voor onze leerlingen uit Tilburg en Amsterdam de beurt om, drie jaar nadat ze bij de weekendschool waren begonnen, hun diploma te ontvangen. “Je merkt duidelijk dat deze jongeren echt gedreven zijn om iets van hun leven te maken, dat vind ik heel erg bijzonder,” vertelde wethouder Marcelle Hendrickx tijdens het overhandigen van de diploma’s aan de 28 Tilburgse leerlingen.

Ook het dagelijks bestuur van Amsterdam Noord en Amsterdam West was vertegenwoordigd op de feestelijke uitreiking in hun stadsdeel. In Amsterdam West was het wethouder Jeroen van Berkel die de diploma’s van 23 leerlingen officieel ondertekende: “ik ben enorm trots dat jullie drie jaar lang elke zondag naar de weekendschool zijn gegaan en nu onderdeel worden van het alumninetwerk Future for Life. Blijf in contact met elkaar, zodat jullie ook in de toekomst elkaar kunnen helpen en motiveren.”

Het gaat daarbij niet alleen om je eigen toekomst, maar ook om de toekomst van de buurt. Saskia Groenewoud, wethouder in Amsterdam Noord, vond het “indrukwekkend om te zien hoe deze leerlingen hebben meegedacht over de ontwikkeling van Stadsdeel Noord en daar ook daadwerkelijk een bijdrage aan hebben geleverd. Inspraak en betrokkenheid van jongeren bij hun leefomgeving is van groot belang.” Het is precies zoals Ilham, een van 22 geslaagde leerlingen uit Amsterdan Noord, het verwoord: “de toekomst is belangrijk, niet alleen voor mij maar ook voor jou”.

150426 IMC Weekendschool AmsterdamN Diploma (1) 150426 IMC Weekendschool Tilburg Diploma IMC Weekendschool Amsterdam West Diploma-uitreiking 2015 (lichting 10) (22)

IMC Weekendschool Amsterdam West Diploma-uitreiking 2015 (lichting 10) (26) IMC Weekendschool AmsterdamN Diploma 2015 (4) Marcelle3