fbpx
020 – 280 17 00 EN

ING bankzaken op IMC Weekendschool Nijmegen

25-02-2013

25 februari 2013
De derdejaars leerlingen van IMC Weekendschool in Nijmegen kregen bezoek van ING’ers van verschillende afdelingen zoals Hypotheken, Kantoren en Personal Banking. De leerlingen ontvingen hen speciaal voor de les Geld en zo. Sinds 2012 is ING namelijk partner van IMC Weekendschool en voor de leerlingen is het een spannende les als de ING’ers op visite komen. 

Vol enthousiasme mochten zij de oren van het hoofd van veel ING medewerkers vragen, zij waren de gastdocenten op deze zondag. Er kwamen allerlei vragen aanbod; ‘Wat doet een bank?’, ‘Wat voor type spender ben jezelf?’, ‘Wat kost jij je ouders?’, ‘Wat is een geldezel?’. Op hun beurt wilden de leerlingen weten wat voor opleidingen zij gedaan hadden en hoe de directeur van de ING kon worden.

Er ontstond een mooie discussie bij de vraag: Hoeveel geld kost het om een kind op te voeden tot het 18e jaar?’ De antwoorden liepen uiteen van € 50.000,00 tot € 900.000,00. Een van de meisjes kwam met het juiste bedrag: ongeveer € 80.000,00. De les werd afgesloten met een spannende geld quiz waar de leerlingen fanatiek aan meededen.

Patrick Orriens (ING Rayondirecteur Hypotheken):

“We hebben een hele leuke dag gehad. De kinderen waren ambitieus, dynamisch en heel gemotiveerd. Ze wilden ons graag leren kennen en ook wij vonden het fantastisch om hen te ontmoeten. We hebben echt bewondering  voor ze omdat ze elke zondag naar school gaan om extra kennis op te doen. Heel bijzonder!”