fbpx
020 – 280 17 00 EN

Geslaagd!

30-03-2015

Leerlingen IMC Weekendschool klaar voor de toekomst
25 leerlingen van IMC Weekendschool Nijmegen hebben zondag 29 maart 2015 een diploma ontvangen als afsluiting van het driejarige programma.

De afgelopen drie jaar gingen deze leerlingen uit eigen beweging elke zondag naar de weekendschool. Daar ontmoetten zij bevlogen professionals met verschillende beroepen. Onder hun leiding maakten zij kennis met ruim 15 vakgebieden. Doel van de weekendschool is de motivatie van de jongeren te versterken en hen de basis mee te geven om gemotiveerde keuzes te kunnen maken voor hun opleiding en werk.

Het programma werd zondagmiddag officieel afgesloten in de aula van de Radboud Universiteit te Nijmegen. Daar ontvingen de weekendscholieren hun diploma uit handen van rector magnificus prof. dr. Th.L.M. Engelen. De rector sprak zijn bewondering voor de gedrevenheid van de leerlingen uit en voelde zich vereerd om de diploma’s te mogen overhandigen.

De weekendschool lessen zijn erop gericht de jongeren kennis te laten maken met ‘het echte werk’. Zo hebben de leerlingen geleerd over chips bij NXP, zijn ze creatief gaan ondernemen op het Honigcomplex en hebben ze als ware barista’s  cafeïne vrije cappuccino’s gezet bij lunchroom Smaakrijk. De lessen bieden de jongeren de kans hun horizon te verbreden, talenten te ontwikkelen en binding met de maatschappij te versterken.

Jaarlijks gaan circa 100 jongeren tussen de 10 en 14 jaar uit o.a. de wijken Willemskwartier, Waterkwartier, Neerbosch Oost en Hatert naar IMC Weekendschool Nijmegen. De weekendschool is sterk verbonden met de stad en wordt mogelijk gemaakt door een netwerk van betrokken partners en vrijwilligers. Er wordt nauw samengewerkt met de Radboud Universiteit en het Radboud UMC biedt kantoorruimte. Belangrijke financiers zijn: Anton Jurgens Fonds, Stichting Opus, Portaal Nijmegen, Fonds 21 en gemeente Nijmegen.