fbpx
020 – 280 17 00 EN

Geslaagd Feestje

17-04-2013

April is een echte feestmaand voor de derdejaars leerlingen van de weekendschool. Waar ze twee weken geleden nog gierend de grootste achtbanen van Nederland bestormden, was het deze week tijd voor de officiële diploma-uitreiking.

Het lijkt toch nog geen jaar geleden dat de vorige lichting het befaamde IMC Weekendschool-diploma in ontvangst nam, toch was het deze week weer zover. Een lichting van bijna dertig gemotiveerde leerlingen ontving uit handen van wethouder Marieke Moorman het certificaat waar ze drie jaar lang hard voor hebben gewerkt.

Trotse juffen
Op het eerste oog braaf, maar vooral gespannen zitten de leerlingen van de zesde lichting van de Tilburgse weekendschoolvestiging op een rijtje. Eén voor één worden hun namen opgenoemd door leerkrachten Malu Reinards en Chantal van Rijswijk. De trotse juffen vertellen wat leuke anekdotes over de leerlingen en dan mogen ze aanschuiven bij de wethouder van jeugd, onderwijs en studentenzaken.  Een krabbel verder en ze zijn weekendschool-leerling af.

Als één deur sluit…
Gelukkig houdt het hier niet op weet Future For Life coördinator Maaike van Gestel ze te vertellen. Want zoals het vaker in het leven gaat; waar één deur sluit, gaat een andere weer open. Een wereld van nieuwe ontdekkingen wordt aangereikt. Waar eerder vakken in meer of mindere mate vaststonden kunnen de kersverse alumni zich nu aanmelden voor specifieke cursussen en workshops die via het na traject worden aangereikt. Dus of nu Journalistiek, Recht, Theater of juist Sterrenkunde het leukst of interessantst was.. er is van alles mogelijk.

De dertienjarige brugklassers zijn helemaal in hun nopjes. De zaal is tot op de laatste stoel gevuld met medeleerlingen, ouders, vrienden, familie, gastdocenten en partners van de weekendschool en deze benutten elk moment om de derdejaars te bejubelen.

Feestelijke afsluiting
Als elke leerling zijn certificaat in handen heeft, wordt er snel even tijd gemaakt om op het zonnige universiteitsterrein een foto te laten schieten door een heuse topfotograaf. De afstudeerhoedjes vliegen in de lucht, want dan is het tijd voor het een feestelijke afsluiting. Danschoreograaf Yannick Huy heeft met wat eerste en tweedejaars leerlingen een dans voorbereid, er is limonade, zelfgemaakte cupcakes en er zijn vooral heel veel blije en trotse gezichten. Dat noemen we nog eens letterlijk en figuurlijk een geslaagd feestje!

fotograaf: Maarten van de Voort