fbpx
020 – 280 17 00 EN

Gevaarlijk leuke dag in het Natuurmuseum

13-11-2012

65 miljoen jaar geleden was er nog geen IMC Weekendschool. Toch zijn de leerlingen van nu nog steeds hartstikke benieuwd naar hoe het er toen aan toe ging. Moeilijk te zeggen met fossielen en oude botten zou je denken? Nee hoor, niets is minder waar. Middels allerlei leuke opdrachten komen de oeroude veelvraten dichterbij dan je denkt.

 

Velociraptor

De tweedejaars leerlingen van de weekendschool zijn afgelopen week naar het Natuurmuseum geweest. Een gevaarlijk spannende entree met een Velociraptor op waar formaat is slechts het topje van de ijsberg. De leerlingen leren alles over formaat, gewicht, eetlust en nog veel meer van deze monsters uit de geschiedenis.

 

Wereld ontdekken

Naast de tijdelijke expositie heeft Natuurmuseum Brabant al een behoorlijk poos de altijd interessante O-Zone. Hier kan elke leerling zich een detective of kunstenaar wanen en aan de hand van allerlei leuke proefjes meer leren over het museum, maar belangrijker over de wereld waarin we leven.

 

Meeuw bouwen

‘Ik wil thuis ook een F-16 en een Meeuw kunnen  bouwen meneer’, Steven is beslist niet het type dat uren aan een stuk wil luisteren naar uitleg, maar bij de bouw van vliegtuigjes die zijn gebaseerd op vogels, gaat hij tot het gaatje.  De O-Zone is een voortreffelijke manier om kinderen op speelse wijze te stimuleren om van alles te leren.  Met de O-Zone maakt het museum korte metten met het stoffige imago dat veel musea tegenwoordig hebben bij  kinderen.

 

Geen genoeg

Voor de tweedejaarsgroep is dit de tweede keer dat we bij het Natuurmuseum komen, maar dat is niets te veel. De leerlingen blijven het leuk vinden en het zou dus niet gek zijn als we nog eens een bezoekje brengen. Even afwachten wat na de dino’s het museum bezet!