Gezocht: enthousiaste vrijwilligers voor IMC on Tour – Haarlem

02-10-2020

IMC on Tour Haarlem is op zoek naar vaste en gemotiveerde vrijwilligers die nieuwkomers kinderen in de leeftijd van 10-14 jaar willen begeleiden bij onze sprankelende lessen. Ruim een jaar lang krijgen 40 leerlingen op dinsdag en woensdag na schooltijd aanvullend onderwijs van bevlogen professionals die de leerlingen kennis laten maken met verscheidene beroepen. De leerlingen ervaren bijvoorbeeld hoe het is om een architect, wetenschapper of kunstenaar te zijn.

De lessen zijn op dinsdag en woensdag tussen 13:00 – 17:00 en vinden plaats op de Internationale Taalklas in Haarlem

Over IMC on Tour

IMC on Tour is een onderdeel van stichting IMC Weekendschool speciaal op maat gemaakt voor nieuwkomerskinderen. We bieden nieuwkomers kinderen het hele taalklasjaar IMC Weekendschool onderwijs aan. Ze krijgen een serie weekendschoolvakken met gedreven gastdocenten uit allerlei werkvelden en betrokken alumni. Aangezien deze kinderen naast school helemaal niets hebben; geen sportclubjes, dansles of bijvoorbeeld muziek, gaan we in de schoolvakanties door en besluiten we het jaar met een Summer School. Juist voor deze doelgroep is het belangrijk dat er consistentie in een programma zit: Ze hebben vaak veel wisselingen in hun leven meegemaakt, en dus is het voor de effectiviteit van de lessen van groot belang dat er een vaste begeleider is, waarmee de kinderen een band kunnen opbouwen.

Contact

Heb jij affiniteit met de doelgroep en vind je het leuk om deze kinderen verder te helpen, te stimuleren en te begeleiden bij deze verschillende lessen? Neem dan contact op met Jildou Feenstra (Jildou.feenstra@weekendschool.nl) coördinator van IMC on Tour Haarlem.

Wanneer jij vrijwilliger wordt, is het belangrijk dat je een VOG kunt overleggen.