Gezocht: vrijwilligers voor IMC on Tour Summer School

27-05-2020

IMC on Tour Summer School zoekt vrijwilligers
(diverse locaties).

IMC on Tour organiseert dit jaar een extra uitgebreide Summer school op 10 locaties in Nederland. Daarvoor zoeken wij vrijwilligers.

Tijdens de Summer school besteden wij veel aandacht aan natuur & milieu. Verder is er veel ruimte voor sport, muziek, kunst en andere IMC on Tour vakken.En omdat de Summer School de leerlingen ook verder helpt met het leren van de Nederlandse taal, beginnen we de dag steeds met taallessen. Dat doen we op een veilige manier, waarbij we de voorschriften van het RIVM nauwkeurig volgen. Wij werken in  kleine groepen en houden voldoende afstand.

Wat zoeken wij
Vrijwilligers die tijdens de zomermaanden (de eerste drie weken van de zomervakantie) willen helpen op een van onze locaties. Je kan de hele periode komen helpen, een week of een dag.

Wanneer is het
Elke dinsdag, woensdag en donderdag in de eerste drie weken van de zomervakantie. Van 11:00 tot 16.00u

Locaties
Amsterdam, Utrecht, Amersfoort, Deventer, Breda, Rotterdam, Schiedam, Zaandam, Haarlem en Hilversum

Werkzaamheden
Begeleiden van nieuwkomerskinderen bij verschillende activiteiten, zoals natuur, sport, kunst en muziek.
In juni krijgen jullie het gedetailleerde programma per locatie van dag tot dag, met alle belangrijke informatie.

Heb je interesse?
Neem contact op met Marieke Struijk van Bergen via: Marieke.struijk@weekendschool.nl of via 06-52007580

Meer over IMC on Tour

Kinderen van vluchtelingen en arbeidsmigranten worden meestal in één jaar klaargestoomd op speciale opvangscholen die

het onderwijs aan ‘nieuwkomers’ verzorgen. Om een snelle en succesvolle integratie te bevorderen is daarnaast IMC on Tour opgezet. Buiten de gewone schooltijden wordt een programma op maat aangeboden met lessen en excursies in verschillende beroepen. Daardoor maken de kinderen direct kennis met de Nederlandse samenleving. En met zichzelf!

De lessen worden gegeven door enthousiaste professionals uit verschillende beroepen, die vrijwillig meewerken. Het Nederlands is afgestemd op het taalniveau van de leerlingen. De vakken worden heel beeldend en interactief opgezet zodat er voor alle leerlingen voldoende mogelijkheid bestaat om mee te doen. Denk daarbij aan vakken als Techniek, Sterrenkunde, Geneeskunde, Muziek, Architectuur, Beeldende Kunst of Podiumkunsten.

De deelnemers van IMC on Tour zijn allen tussen negen en veertien jaar oud.