fbpx
020 – 280 17 00 EN

Goliath versus Speed of Sound: wat is de vetste achtbaan?

08-04-2013

Zondagochtend 7 april kwamen er een hoop slaperige gezichtjes de bus ingestapt. Het was erg vroeg voor de derdejaarsleerlingen van IMC Weekendschool Tilburg. Normaal vertrekt de bus rond half elf en nu vertrokken we al twee uur eerder. Ook de juffen en meesters moesten nog even wakker worden in de bus, maar één ding was duidelijk: iedereen had ontzettend veel zin in deze dag. In de bus werd er al druk gepraat over in welke achtbaan iedereen als eerste wilde gaan en welke het spannendste zou zijn.

Hoe dichter we bij Walibi kwamen, des te enthousiaster iedereen werd. Vooral toen we de Goliath al van verre zagen. Met een hoogte van 46,8 meter is Goliath de hoogste achtbaan van de Benelux en deze achtbaan heeft ook de hoogste snelheid van de Benelux (106 km/h). Dit beloofde al veel goeds. Ook toen we het parkeerterrein op reden en zagen dat we de enige bus waren. Dit betekende waarschijnlijk niet al te veel drukte en dus ook geen lange wachtrijen. Vol enthousiasme en ook een beetje spanning liepen we met z’n allen naar de ingang.

In het park aangekomen ging iedereen snel met zijn/haar eigen groepje op pad. Toen we om 13.00 weer bij elkaar kwamen om te lunchen, werden er verhalen uitgewisseld over de achtbanen en waar iedereen nog in zou willen. Ook de juffen en meesters deden mee. Het zonnetje kwam heerlijk door, er waren korte wachtrijen, de leerlingen waren super enthousiast: de sfeer zat er goed in. Alle ingrediënten voor een geweldige dag. De juf is zelfs nog door een leerling overgehaald om mee in de Goliath te gaan. Wat een spannende ervaring was dat.

De juffen en meesters kregen nog meer respect voor alle stoere leerlingen die in alle achtbanen durfden. Maar gelukkig waren er niet alleen maar achtbanen, maar ook een 5D show, botsauto’s, een wildwaterbaan, zodat we ook wat afwisseling hadden en het adrenalinelevel even kon zakken. De terugreis in de bus verliep een stuk drukker dan de heenreis. Kwam het door de adrenaline van de achtbanen of van alle kleurstoffen in het snoep? Er werd ook nog druk gediscussieerd wat de spannendste achtbaan was. Was het de Speed of Sound of de Goliath?

De juf die weet het wel, die vond de Golliath het engste. Op het einde van de busreis was iedereen moe en voldaan en er zijn thuis waarschijnlijk een hoop enthousiaste verhalen verteld en leuke foto’s getoond. Hieronder volgen er ook een aantal, zodat iedereen een indruk heeft van dit spetterende uitstapje!