fbpx
020 – 280 17 00 EN

Henna, smoothies en bingo

06-11-2013

Het afgelopen blok hebben de derdejaars leerlingen tijdens het vak Ondernemen toegewerkt naar een ondernemersmarkt. Ze hebben nagedacht over de doelgroep, wat ze dan het beste kunnen/willen verkopen en wat ze hiervoor nodig hebben. Vervolgens hebben de leerlingen zelf boodschappen gedaan en alles gemaakt wat voor de markt nodig is.

Afgelopen zondag 3 november was het eindelijk zover, de ondernemersmarkt kon plaatsvinden! In het woonzorgcentrum ‘t Huis aan de Vecht in Overvecht boden de derdejaars hun zelfbedachte producten en diensten te koop aan. Zo verkochten zij handmassages, smoothies, ijs, zelfgemaakte limonade, cupcakes, armbanden, graffiti kunstwerken, henna tattoos en nog veel meer. En natuurlijk was er ook bingo.

Er kwamen veel mensen naar de markt, zowel bewoners van ’t Huis aan de Vecht als ouders en broertjes/zusjes. Na het uitrekenen van de omzet en de investeringen bleef er een heel mooi bedrag aan winst over. Dat geld gaat gaat naar de Make-A-Wish foundation, een stichting die de wensen van kinderen met een levensbedreigende ziekte vervult.

Kortom, het was een geslaagde ondernemersmarkt en de leerlingen mogen heel erg trots op zichzelf zijn!