fbpx
020 – 280 17 00 EN

Hersenkwabben en schapenharten

12-03-2014

Afgelopen zondag hadden  de eerstejaars leerlingen een spannende les geneeskunde. Een neuroloog kwam de leerlingen van alles vertellen over hersenkwabben en welk stukje van je hersenen wat aanstuurt. Een kindercardioloog leerde de kinderen meer over wat je hart doet, waar het zit en waarom je eigenlijk ribben hebt.

Ook konden de eerstejaars zien of het plastic model van het hart dat de cardioloog mee had genomen eigenlijk wel leek op een echt hart. Ze mochten namelijk het hart, de longen en de lever van een schaap bekijken. Heel spannend, een beetje vies en ontzettend interessant! Het bleek dat het echte hart er ongeveer hetzelfde uitzag als het plastic hart, maar tóch ook heel anders was – en vooral ook heel anders voelde.

Het was een geweldige les, waar de eerstejaars massaal een 10++ voor gaven. Gelukkig is het vak geneeskunde nog niet afgelopen: aanstaande zondag staat er een les verpleegkunde op het programma en de week daarna gaan we op excursie…. naar het Wilhelmina Kinderziekenhuis!