fbpx
020 – 280 17 00 EN

Het belang van pitchen, Kick-off event

09-04-2019

De Connectie Ondernemen organiseerde een Kick-off event op Nijenrode Business University. How to take Action!

Op de zonnige ochtend van 5 april 2019, kwamen 12 deelnemers bijeen op Nyenrode Business University voor hét kick-off event van de connectie Ondernemen geleid door Elyas Razawi. Elyas, zelf alumnus van IMC Weekendschool Nijmegen, studeert sinds dit jaar Business Administration aan Nyenrode. Met zijn connectie wil hij teruggeven aan de weekendschool, de organisatie, maar vooral ook de alumni.

Voor zijn eerste activiteit wilde hij iets vets, iets tofs, iets om de echte business feeling over te brengen. Daarom vroeg hij topdocent van de universiteit, Cees Koomen, om een college te geven. Cees, bleek een enthousiaste en imposante man, vol met anekdotes over zijn leven en over hoe het pitchen eigenlijk je belangrijkste vaardigheid in het leven is.

Na een pauze in de zon, begonnen we aan het tweede deel van de dag. Nu was het de beurt aan de alumni om te pitchen… Dat deden ze als echte naturals, ze waren wat wiebelig en zenuwachtig in het begin, maar op het moment dat ze er stonden, waren ze vastberaden ons te overtuigen. Waar de één pitchte over een passie voor fitness of reizen, begon de ander over het basisschoolsysteem en stress bij jonge kinderen. Stuk voor stuk was het interessant voor het publiek, maar vooral belangrijk voor de alumnus die zijn of haar verhaal deed.

Elyas en zijn vrienden Max en Florence waren hoorbaar tevreden over de eindproducten van de dag. Onder luid applaus deed Elyas tenslotte een dankwoordje en concludeerde: “Dit is slechts het begin, we gaan samen mooie dingen doen, people. Cheers.”