fbpx
020 – 280 17 00 EN

Het geheim van de eivormige bal

25-02-2013

25 februari 2013
Voor de derdejaars leerlingen in Utrecht staan er na de vakantie nog maar zeven lesdagen op het programma, voordat zij op 21 april hun weekendschool diploma uitgereikt krijgen. Dan zullen zij doorstromen naar het Future for Life Institute (FFL), het alumni-netwerk van de weekendschool.

Afgelopen zondag werd er in Utrecht een FFL dag georganiseerd. De leerlingen kregen les van een echte FFL’er! Genesis, die zeven jaar geleden op de weekendschool in Amsterdam West zat, was speciaal voor de derdejaars leerlingen naar Utrecht gekomen. Hij vertelde hoe hij de weekendschool vond en wat hij nu allemaal bij FFL doet. Hij had veel goede tips en adviezen voor de kinderen. Er hebben maar weinig gastdocenten voor de klas gestaan naar wie er zó ademloos geluisterd werd.

Genesis heeft ook uitgebreid verteld over zijn lievelingssport: American Football. Dat deed hij samen met een andere American Football speler, Revelinho. Natuurlijk werd er niet alleen gesproken over deze sport, maar werd het ook gespeeld. De twee spelers uit het Nederlands elftal gaven de derdejaars leerlingen hun eerste les American Football. In de gymzaal oefenden de leerlingen laag rennen, schijnbewegingen maken en het vangen van de bal. Het geheim van het vangen van de eivormige bal is inmiddels bekend; je kunt hem het beste vangen door met je vingers een ruit te maken. Een ruit maken kon iedereen erg goed (zie foto), maar de bal vangen was toch wat lastiger.

Het was een  leuke dag en zeer bijzonder om les te krijgen van een oud-leerling, zowel voor de leerlingen als voor de docenten. Zij hopen natuurlijk dat de huidige derdejaars leerlingen over een jaar of zeven ook weer terug zullen keren in de klas…