fbpx
020 – 280 17 00 EN

Het geheim van de eivormige bal

21-02-2013

Het is voorjaarsvakantie. Even lekker uitslapen op zondag!

Voor de derdejaars leerlingen staan er na de vakantie nog maar zeven lesdagen op het programma voor zij op 21 april hun weekendschooldiploma krijgen. Daarna zijn zij geen leerlingen meer, maar oud-leerlingen of alumni. De laatste les voor de vakantie was het daarom de hoogste tijd voor een les over het alumninetwerk van de weekendschool: het Future for Life institute of FFL.

Een FFL dag dus. Mét een echte FFL’er! Want wie kan je nu beter vertellen hoe het is om oud-leerling te zijn dan een oud-leerling? Genesis, die zeven jaar geleden op de weekendschool in Amsterdam West zat, was speciaal voor ons naar Utrecht gekomen. Hij vertelde de derdejaars hoe hij het had gevonden om op de weekendschool te zitten en wat hij nu allemaal bij het FFL doet. Genesis had een hoop goede tips, wijze raad en ideeën voor de leerlingen. Er zijn maar weinig gastdocenten geweest naar wie zó ademloos geluisterd is….

Ook vertelde Genesis iets over zijn lievelingssport: American Football. Dat deed hij samen met een andere American Football speler, Revelinho. Maar over zo’n sport moet je natuurlijk niet teveel praten, dat moet je gewoon doen!
De twee spelers uit het Nederlands elftal gaven de derdejaars daarom hun eerste les American Football. In de gymzaal oefenden de leerlingen laag rennen, schijnbewegingen maken en het vangen van de bal. We weten nu het geheim van de eivormige bal: je kunt hem vangen door met je vingers een ruit te maken. Een ruit maken kon iedereen heel goed (zie foto), de bal vangen was toch wat lastiger. Gelukkig werden de derdejaars er steeds beter in en vingen ze de bal na een tijdje zelfs rennend!
Als laatste deden we een potje flag football, waarbij ontzettend fanatieke derdejaars elkaars vlaggetjes probeerden te bemachtigen. We werden er bijna bang van.

Het was een erg leuke dag en heel bijzonder om les te krijgen van een oud-leerling, zowel voor de leerlingen als voor de juffen. En die laatste hopen natuurlijk dat ze ‘hun’ derdejaars over een jaar of zeven ook weer terug zullen zien in de klas…
Maak een ruit met je vingers