fbpx
020 – 280 17 00 EN

Het lijken wel poppen

21-11-2011

21 november 2011
Afgelopen zondag maakten leerlingen uit het eerste jaar in Amsterdam-Noord kennis met klassiek ballet op de Nationale Balletacademie in Amsterdam.

Voor veel leerlingen was het de eerste keer dat ze in een echte theaterzaal, met een heus programmaboekje op hun schoot en onder echte pianobegeleiding naar klassiek ballet keken. Ondanks hun vooroordelen waren ze toch heel erg onder de indruk. Zo vond een van de meisjes de ballerina’s in tutu’s en op spitzen wel op poppen lijken en waren de jongens vooral onder de indruk van de getrainde dansers die zonder enige moeite en meisje op een hand in de lucht tilden.

Omdat de meeste leerlingen weinig van dans afwisten hadden ze heel veel vragen. Of ze de spitzen mochten voelen, of dat geen pijn  deed om zo op je tenen te staan en waarom je als jongen niet “gewoon” op voetbal zat in plaats van op ballet?  Zo kwamen de leerlingen erachter dat je ook kunt genieten van iets dat je nog niet kent of waarvan je eerst dacht dat het raar was. Stuk voor stuk vonden de ze voorstelling prachtig.

Dansen is mooi om naar te kijken, maar natuurlijk nog veel leuker om te doen.! Drie groepen hebben onder leiding van enthousiaste docenten van de Nationale balletacademie een kleine voorstelling voorbereid. In slechts drie kwartier had elke groep een geweldig optreden ingestudeerd. Een groep liet een mooie dans en stemoefeningen zien, de andere groep een Maori dans uit Nieuw Zeeland en een dans uit India.  Een groep trakteerde de toeschouwers zelfs op een stukje uit de Notenkraker. En na de voorstelling volgde natuurlijk een daverend applaus voor alle dansers en ook zeker voor alle docenten.

We willen de Nationale Balletacademie, alle dansdocenten en studenten hartelijk bedanken voor hun geweldige inzet en ook Susanne de Boer van de Rabobank Amsterdam dat ze IMC Weekendschool met de NBA in contact heeft gebracht!

         
Fotograaf: Marco Keyzer