fbpx
020 – 280 17 00 EN

Het Stedelijk Museum: van impressionisme tot beveiliging

27-03-2013

Het Stedelijk Museum. Al een paar maanden open en nu ook door het 2e jaar van IMC Weekendschool Amsterdam West bezocht. Met kunstenaar en museumdocent Johannes hebben de leerlingen gekeken naar verschillende stijlen en naar een kleine selectie van de talloze schilderijen die in het Stedelijk hangen – van figuratief tot impressionistische en expressionistisch (weer een nieuw woord geleerd!). Zo kregen ze een eerste introductie op het vak Beeldende Kunst, vergezeld met opdrachten als natekenen en “bibbertekenen”.

Terwijl de ene helft van de klas door het museum liep, werden ze in de controlekamer (met al die beelden van beveilingscamera’s) goed in de gaten gehouden door de andere helft van de klas. Die hadden namelijk een interview met beveiliger Jan Willem. Wat was het ergste wat er was gebeurd in het museum? Dat er iemand naar binnen was gelopen en met een mes een schilderij had vernield, of die man die van de trap viel? En wat als er brand uitbreekt? Hoe zorg je er dan voor dat honderden mensen (rustig) naar buiten gaan? En hoe wordt je eigenlijk beveiliger?

Op deze manier kregen alle leerlingen een interactief kijkje in het museum en ‘achter de schermen’, maakten ze kennis met een echte kunstenaar, beveiliger en niet te vergeten een publieksmedewerker (die er voor moet zorgen dat iedereen gastvrij wordt ontvangen), en werden ze begeleid door Janne en Shenifa: twee Blikopeners die een belangrijke brug vormen tussen deze leerlingen en de kunstwereld van volwassenen. Wist je trouwens dat Shenifa ook op IMC Weekendschool (A’dam Zuidoost) heeft gezeten?

Dank jullie wel allemaal!

Kijk voor meer foto’s op: http://imcweekendschoolwest.nl/2013/03/een-dag-op-stap-in-het-stedelijk-museum/