fbpx
020 – 280 17 00 EN

‘Het was mijn moeders grootste droom dat ik ging studeren’

25-03-2019

Oud-leerling Elyas Razawi kwam via zijn ambassadeurschap voor IMC Weekendschool tot het inzicht dat ondernemerschap beter bij hem past dan tandheelkunde. Nu studeert hij op Business Universiteit Nyenrode.

‘Mijn moeder wilde heel graag dat ik ging studeren en een veilig, makkelijk leven zou kiezen. Juist omdat wij daar niet vandaan kwamen’, vertelt Elyas, die als baby met zijn moeder vanuit Afghanistnan naar Nederland vluchtte. De oud-leerling van de weekendschool Nijmegen, was mede om die reden vastbesloten om tandheelkunde te gaan studeren: een keuze voor ‘zekerheid’.

Maar tijdens zijn opleiding tot weekendschool ambassadeur bezocht Elyas business universiteit Nyenrode, om een idee te pitchen aan andere ambassadeurs van de IMC Weekendschool. Een van hen was Heleen van Hall, die bij Nyenrode werkt als Hoofd Alumni & Externe Relaties. Van Hall was onder de indruk van zijn presentatie en zag meer een ondernemer dan een tandarts in hem.

In een verhaal op de website van Nyenrode, vertelt Elyas hoe hij met behulp van de weekendschool in korte tijd de benodigde studiebeurzen bijeen wist te verzamelen om een studie aan Nyenrode te bekostigen. ‘De persoonlijke zorg en het netwerk spraken me heel erg aan. Nyenrode deed me denken aan de Weekendschool’.