fbpx
020 – 280 17 00 EN

Hopperdehop

27-11-2013

Afgelopen zondag zijn de derdejaars voor de derde keer op excursie geweest naar het adviesbureau House of Performance (HOP).
Tijdens de voorgaande twee bezoeken hebben de kinderen kennisgemaakt met het adviesbureau en geoefend met de taken van een adviseur.
Dit jaar mochten de leerlingen de eerder opgedane kennis in praktijk brengen. Zij mochten namelijk as ware adviseurs een advies uitbrengen over het derdejaarsuitje. (Aan het einde van het derde jaar, een week voor de diploma-uitreiking, staat er voor de derdejaars leerlingen een uitje op het programma. Op die dag gaan ze iets leuks doen om drie jaar weekendschool met zijn allen op een gezellige manier af te sluiten.) 

Gewapend met een flinke dosis enthousiasme zijn de leerlingen in vier groepjes (adviesbureau’s SLIM, COOL, FIRE en VOICE) aan de slag gegaan. Eerst werd er gebrainstormd, toen een criteria-check gedaan (a.d.h.v. een aantal randvoorwaarden) en vervolgens werd er per groepje een uitje gekozen en uitgewerkt. Maar… ze waren er nog niet. Want nu moesten ze hun advies nog ‘onderbouwen en visualiseren’. Met veel overtuiging, goede argumenten en mooie pakkende posters hebben zij hun adviezen aan elkaar gepresenteerd.

Hierna mochten de adviesbureaus op elkaars voorstellen stemmen. Dit konden ze à la eurosongfestival doen door de andere adviesbureaus 1, 2 of 3 punten te geven.
En eindelijk was het moment daar. Wie had het beste advies?? Na het optellen van de stemmen bleek adviesbureau COOL gewonnen te hebben. Het voorstel van COOL is: lasergamen, etentje (eigen hapjes) en een bonte avond/disco. Dit advies is aangenomen door IMC Weekendschool en zal verder onderzocht worden door de leiding. Zij zullen hun best doen om dit mooie plan te realiseren.