fbpx
020 – 280 17 00 EN

Horecales bij Madurodam

21-01-2019

Vorige week zondag waren de derdejaars leerlingen van IMC Weekendschool Den Haag te gast bij Madurodam. Hier kregen zij een Masterclass over Horeca en Etiquette.

Aangekomen in Madurodam mochten de leerlingen meteen door het park, want het Panorama Café bevond zich aan de andere kant van het park. Hier kregen de leerlingen les in de keuken en het restaurant. De chef-koks vertelden over hun beroep en leerden de leerlingen over hygiëne in de keuken en hoe je zuinig met voedsel om kan gaan. Zo kun je met groente dat over is heerlijke soep maken óf gebruiken als topping voor op een pizza. Aan ‘de voorkant’ hebben ze het gehad over belang van etiquette – hoe geef je iemand nou eigenlijk een goede hand – en hebben de leerlingen de tafels netjes gedekt.

 

Dit alles deden ze natuurlijk niet voor niets, want in de middag kwamen de ouders van de leerlingen om samen te proosten op het nieuwe jaar. Trots werden zij ontvangen en bediend door hun kinderen, die het geleerde meteen in praktijk konden brengen. Ook hebben ze al het lekkers kunnen proeven dat er die ochtend was gemaakt.

Het was een zeer geslaagde eerste les van het nieuwe jaar en als afsluiting mocht iedereen het park in!