fbpx
020 – 280 17 00 EN

Project Lichtpost: ‘Hou moed dan komt alles goed’. Een bericht van onze leerlingen

08-05-2020

Een enorme projector toont, terwijl de avond over Amsterdam valt, de tekst ‘hou moed dan komt alles goed’ op een metershoog gebouw vlakbij het Academisch Medisch Centrum in Zuidoost. Het is één van de teksten die onze leerlingen van alle 55 vestigingen hebben geschreven voor het project Lichtpost. 

Het idee is van Evelien Feltzer onze conceptbegeleider bij het programma IMC Basis. Zij bundelde de krachten van de kunstenaressen Machteld Aardse en Femke Kempkes met de leerlingen van onze programma’s IMC Basis, IMC Weekendschool en IMC On Tour. Alle leerlingen op onze 55 locaties zijn gevraagd om een bericht in te sturen, waarmee ze hun licht laten schijnen op iedereen die in deze tijd een hart onder de riem verdient. En die boodschappen worden nu op de muren van het gebouw ‘Our Domain’ richting het AMC getoond. In Zuidoost maakt Lichtpost onderdeel uit van een groter project waar ook bijvoorbeeld enkele strofes van stadsdichter Gershwin Bonevacia worden vertoond.

Onze leerlingen hebben in hun eigen taal een boodschap of groet geschreven voor mensen die nu niet naar buiten kunnen, of die eenzaam of ziek zijn. Of die nu heel hard aan het werk zijn zoals artsen, verpleegsters, brandweermannen en politieagenten. Die korte en bondige teksten worden in Amsterdam Zuidoost voor het eerst geprojecteerd. Vanaf 11 mei zullen deze teksten ook geprojecteerd worden in het ziekenhuis OLVG West in Amsterdam en vanaf 15 mei ook op diverse locaties in Deventer zoals het ziekenhuis en het politiebureau. Meer locaties in andere gemeenten volgen. Kleinere projecties maar wel heel dicht bij de mensen voor wie het is bedoeld.

 


Video Lichtpost

Bekijk de video waarin kunstenaars Machteld Aardse en Femke Kempkes hun project toelichten. Film gemaakt door Marco Sweering.


Foto’s Lichtpost

En enkele foto’s van de projecties.