fbpx
020 – 280 17 00 EN

IMC alumni ambassadeurs ontmoeten de nieuwe VS ambassadeur

28-03-2018

Vrijdag 16 februari bracht de nieuwe lichting alumni ambassadeurs van IMC Weekendschool een bezoek aan de Amerikaanse Ambassade in Den Haag voor een ontmoeting met Ambassador Pete Hoekstra.

In gesprek

in gesprek met ambassadeur HoekstraDe tien alumni zijn van 16 tot en met 18 februari in Den Haag voor hun tweede trainingsweekend van de ambassadeursopleiding. Het weekend werd traditiegetrouw afgetrapt met een ontvangst op de residentie. Dit jaar door Ambassador Hoekstra, zijn vrouw Diane en het team.

De alumni ambassadeurs van IMC Weekendschool gingen met Ambassador Hoekstra en Heleen Terwijn in gesprek over kernwaarden van ambassadeurschap, het belang van IMC Weekendschool en de ambassadeursopleiding.

Het diner

De avond werd afgesloten met een officieel driegangen diner waar het gepsrek voortgezet werd.  Bij iedere nieuwe gang werd door de alumni ambassadeurs de smartphones tevoorschijn gehaald om foto’s te kunnen delen op Snapchat en Instagram.

Sociale media

Ambassadeur Hoekstra tweette naar aanleiding van ons bezoek:

“Diane and I spent the evening with the incredibly impressive student ambassadors from the #imcweekendschool. These talented young people are ones to watch. They are the future leaders of the Netherlands.”

Het complete artikel dat de US Embassy schreef vindt u hier

Trainingen

De rest van het trainingsweekend hebben de ambassadeurs in spé nagedacht over de uitvoering van hun gezamenlijke eindopdracht, dat een onderdeel wordt op ons 20 jarig jubileum op 13 oktober 2018. Verder hebben zij gewerkt aan hun presentatievaardigheden onder begeleiding van Francien Stigter en kregen zij een training in presentatie- en improvisatie technieken door Richard Roling. Een belangrijke les die de ambassadeurs hieruit geleerd hebben is om ‘faalplezier’ te hebben tijdens het presenteren: om niet bang te zijn om fouten te maken en vooral veel lol te hebben in het presenteren.