fbpx
020 – 280 17 00 EN

IMC Alumni bij inspirerend optreden Michelle Obama in Ziggo Dome

23-04-2019

IMC Alumni bij inspirerend optreden van Michelle Obama in Ziggo Dome.

Op uitnodiging van concertorganisator MOJO bezochten ruim 50 (!) alumni afgelopen week kosteloos het optreden van niemand minder dan voormalig First lady Michelle Obama. Het optreden in de Ziggo Dome was onderdeel van haar wereldwijde tournee ter ere van haar boek/ autobiografie Becoming. We vroegen de alumni naar hun ervaringen. 

IMC Alumni uit heel het land verzamelde vorige week vol spanning voor de Ziggo Dome in Amsterdam. Zonder rugzakken of grote tassen, nadrukkelijk was meegedeeld deze niet mee te nemen vanwege de strenge veiligheidsregels.

Vanaf het balkon zagen de alumni Michelle Obama opkomen met het nummer Girl on Fire van Alicia Keys. Waarna ze ruim 2 uur lang een volle Ziggo Dome boeide. Ze deelde een eerlijk en oprecht inkijk in haar leven; van haar jeugd in South-Chicago, haar studietijd in New York, haar baan bij een advocatenkantoor, haar

ontmoeting en relatie met Barack Obama, tot het campagne voeren, haar tijd in het Witte Huis en de (jongere) programma’s die ze zelf ontwikkelde. Ook sprak ze openlijk over haar onzekerheden ‘Am I good enough?’, haar voorkeur voor ‘hugs’ bij ontmoetingen met mensen en haar ‘corny jokes’.

“Nadat Obama haar jeugd en familie heeft besproken, komt de positie van vrouwen aan bod. ‘Tegen vrouwen wordt al gauw gezegd: denk niet te groot, wees niet te luidruchtig.’ Dat moeten we juist doen, zegt Obama, anders krijgen we nooit een kans. De zaal juicht” – aldus de Volkskrant.

Zo hadden de alumni een inspirerende en onvergetelijke avond.  We vroegen enkele alumni naar hun ervaringen:

Cadisha Lepelblad – ambassadeur uit A’dam Noord:

Het was ontzettend tof, Michelle Obama is echt een enorm rolmodel en een echte inspiratiebron voor mij en voor een heleboel weekendschoolleerlingen en alumni! Door wat ze vertelde had ik echt het gevoel dat ze ons verhaal deelt, elke dag haalt ze weer het meeste uit zichzelf, breekt ze barrières en schiet ze dwars door glazen plafonds. Dat proberen wij ook! Zoals ze zei: “When they go low, we go high!”

Liena Ghzawi, A’dam Zuidoost:

Wat Michelle eigenlijk duidelijk wilde maken is: ‘Lead by example’ Dat vond ik echt een mooie uitspraak van haar.


Marwa Mohamed Noor, ambassadeur, Nijmegen:

“Echt een ‘once in a lifetime experience”.


Stephen Rutayisire, Groningen:

Wat mij vooral is bijgebleven is dat ze benadrukte dat ‘het niet uitmaakt waar je vandaan komt, dat alles mogelijk is!


Mamta Jalimsing, ambassadeur, Rotterdam Delfshaven:

“Inspirerend!”

Sonata Gogar, ambassadeur, Rotterdam Delfshaven:

Wat mij zal bijblijven is de zin; Make it worth it and be an inspiration for the next generation.

 

Nogmaals willen we MOJO bedanken voor het mogelijk maken van dit bijzondere bezoek!