fbpx
020 – 280 17 00 EN

IMC Alumni goes WILDcard!

11-09-2017

IMC Weekendschool zet innovatieve matchmaking software in om Alumni met bedrijfsleven te verbinden.

De alumni van IMC Weekendschool sluiten partnerschap aan met Amsterdamse startup Wildcard, een mobiele applicatie die helpt bij het bij elkaar brengen van gelijkgestemde leden van onze community.

Volgend jaar viert IMC Weekendschool haar 20 jarig jubileum. ‘Een van de mooie resultaten van het onderwijsprogramma is dat IMC Weekendschool doorgaans meer dan 2500 alumni en honderden (oud) partners tellen”, aldus Marion Weijman, operationeel directeur IMC Weekendschool.

Zowel alumni als partners opereren op diverse opleidingsniveaus en in uiteenlopende branches, binnen en buiten Nederland. Al deze groepen willen met elkaar in contact blijven en op interesses en expertise gematcht willen worden. Marion Weijman: “Om aan deze wens van alumni, collega’s en partners te voldoen, hebben we een werkgroep in het leven geroepen, die zich bezig heeft gehouden met het zoeken naar de juiste partner en de implementatie van een dergelijke app”. De werkgroep is gevormd uitsluitend door de IMC alumni.

“Na een lange zoektocht naar de geschikte partner is ons oog gevallen op Wildcard”, vertelt Fouad Lamsettef, een van de werkgroep leden en een IMC alumnus. “Niet alleen de functionaliteit en de aantrekkelijke prijs van Wildcard, maar ook de organisatiecultuur (een jong, dynamisch en ambitieuze startup) sluiten naadloos aan op onze verwachtingen”. Een ander lid van de werkgroep, Simon Tesfahuney: “We kunnen veel leren van innovatieve bedrijven zoals Wildcard, om bijvoorbeeld ideeën om te zetten in acties en producten.”

Aangezien Wildcard een voorloper is op het gebied van online communicatie en sociale media, zal gedurende de samenwerking de IMC Weekendschool meerdere masterclasses organiseren, waar de huidige trends besproken zullen worden.

“Onze alumni zijn ook regelmatig op zoek naar stageplaatsen en werk. Aan de andere kant zoeken onze partners ook naar geschikte kandidaten. De grote droom is dat deze applicatie ons netwerk op den duur beter in staat stelt om de vraag en aanbod online met elkaar te matchen. Leden moeten vervolgens elkaar nog wel persoonlijk leren kennen, maar ook dat wordt gestimuleerd door de interactieve Wildcard app”, vertelt de werkgroep coördinator, Wieraj Ganpat enthousiast.

Milan van den Bovenkamp, oprichter en ontwerper van Wildcard is overtuigd dat de samenwerking ‘een win’ voor iedereen is; “Wij maken al een tijdje matchmaking software voor allerlei partijen, van gemeentes tot corporaties, van evenementen tot wereldwijde happenings. IMC Weekendschool als klant past volledig binnen onze lange termijn visie en missie.”

De app is officieel gepresenteerd op de alumnidag “Alumnation” op 10 september jl. bij Erasmus MC in Rotterdam. Er is een groep van ruim 20 alumni gevormd die de app verder zouden testen en helpen door te ontwikkelen totdat het aan de doelstellingen van de IMC Alumni netwerk voldoet.


Over Wildcard
Wildcard is the easiest way to discover people around you in the communities you work, learn and visit every day! With the Wildcard app you can connect to opportunities that matter.

Wildcard is the #1 platform that measures serendipity at communities, campuses and science parks. We work with these ‘innovation areas’ around the world to unleash the full potential of people, by helping them discover and connect with the right opportunities.

Wildcard is headquartered in Amsterdam and has offices in Copenhagen and Rotterdam. Bekijk meer  over Wildcard op www.wildcard.works