fbpx
020 – 280 17 00 EN

IMC Alumni Masterclass @ Google Amsterdam

11-12-2018

Op vrijdag 23 november hebben onze alumni een masterclass van Google bijgewoond. Deze masterclass werd ingeluid met een workshop over ‘Design Thinking, Machine Learning, Artificial Intelligence and Deep Learning.

De fundamentele basis van zowel machine learning als artificial intelligence zijn; algoritmes gebruiken om gegevens te analyseren, er wijzer van te worden, en vervolgens een bepaling of voorspelling te maken over de dingen die in de wereld gaan gebeuren.

Vervolgens stond een introductie in ‘Dialogue Flow’op het programma, waarbij enkele alumni een chatbox gebouwd hebben met behulp van Google Assistant. Hoe de Google Assistant jou nu van dienst kan zijn? Onder andere bij het beantwoorden van prangende vragen en het opzoeken van informatie. Assistant is de opvolger van Google Now; deze is zich veel bewuster van context. Vraag bijvoorbeeld (wel in het Engels!) ‘Hoe hoog is de Eiffeltoren’ en de Assistant geeft het antwoord: ‘300 meter’. In hetzelfde gesprek kun je vragen wanneer de bouw is gestart, waar de toren staat en wie hem heeft ontworpen. Je hoeft niet steeds expliciet te benoemen dat je vraag betrekking heeft op de Eiffeltoren.

Graag wil de hele groep van aanwezige IMC Alumni Peter Bavinck en Amhar Ford van Google bedanken voor de leerzame masterclass.

Geschreven door onze Alumnus Gulet Barre