IMCoach

Wil jij andere kinderen helpen?

Wil je superleuk en belangrijk vrijwilligerswerk doen, en ook nog eens werkervaring opdoen?

Word dan IMCoach bij de weekendschool!

Wat is de Weekendschool?

Bij de weekendschool leren kinderen van 10-14 jaar, op die plekken in Nederland waar dat het hardst nodig is, alles over de wereld van beroepen. Ze krijgen les van enthousiaste gastdocenten. Journalisten, brandweermannen, ondernemers, kunstenaars, architecten en vele anderen vertellen waarom zij het allerleukste beroep van de wereld hebben. De leerlingen ontdekken zo wat voor beroepen er zijn, wat ze wel en niet leuk vinden en waar hun eigen talenten liggen. Zo kunnen ze gemotiveerde keuzes voor hun toekomst maken.

Wat doe je als IMCoach op de weekendschool?

• Je begeleidt onze leerlingen tijdens de lessen
  • Je bent een voorbeeld voor onze leerlingen en helpt ze met al hun vragen
  • Je organiseert activiteiten zoals een huiswerkclub, CITO training of een gastles over jouw eigen hobby’s of talenten.
  • Je organiseert leuke activiteiten tijdens de (school)vakanties.
  • Je zet je in voor 120 uur. Deze uren zijn vrij in te delen; bijvoorbeeld in 6 of in 9 maanden.

Wat heb je eraan?

• Je doet werkervaring op en ontmoet veel gastdocenten.
  • Je ervaart hoe het is om kinderen te helpen en te inspireren, en om iets te doen voor een ander.
  • Je krijgt de kans om verschillende competenties te ontwikkelen. Die helpen je in de toekomst verder!
  • Je maakt kennis met de verschillende culturen en achtergronden van onze leerlingen.
  • Je ontvangt een Europass certificaat , uitgegeven door CINOP en erkend door de Europese Commissie. Dit is een geweldige aanvulling op je CV en toekomstige werkgevers zullen hiervan onder de indruk zijn!
  • Je krijgt een waardebon voor een evenement t.w.v. €100,-. Bijv. voor een sport-, muziek- of cultuurevenement naar keuze.
  • Je ontvangt eventueel studiepunten voor je vrijwilligerswerk.

Lijkt je dit wat? Vul dan snel
dit formulier in!

Over IMCoach
IMCoach is het Maatschappelijke Diensttijd Programma voor vrijwilligerswerk bij Stichting IMC Weekendschool. Deze Maatschappelijke Diensttijd is een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid. Met vrijwilligerswerk kun je ontdekken wat voor soort werk bij je past, en kun je iets ‘teruggeven’ aan de maatschappij.

Voor vragen kun je contact opnemen met Maaike van Gestel:
maaike.vangestel@weekendschool.nl / 06-50254069

Bekijk onze campagne video, gemaakt door reclamebureau Natwerk