fbpx
020 – 280 17 00 EN

Mimoun Oaissa inspireert alumni tijdens IMC Heroes’ Day op Nyenrode

04-07-2017

Acteur en filmmaker Mimoun Oaissa zorgde afgelopen zondag voor een inspirerende en humoristische ‘spoedcursus in overtuigingskracht’, tijdens de IMC Heroes’ Day – een dag die geheel in het teken stond van de weekendschool alumni.

2017-07-02 Heroes day - 071 web grootDe dag begon op de Nyenrode Business Universiteit met de beëdiging van de tweede lichting de 15 kersverse ambassadeurs. Ze hebben het afgelopen jaar hard aan zichzelf en hun presentatieskills gewerkt en mochten nu hun eindopdracht van de opleiding pitchen voor de deskundige jury.

2017-07-02 Heroes day - 208 web groot13-plussers
De drie teams hadden voor deze eindopdracht een plan bedacht, waarmee alumni na hun weekendschooltijd actiever betrokken en met elkaar in contact blijven. “Waar gaat het mis in het contact na de weekendschool?”, vroeg team Ilumnus zich af. Hun oplossing, een ontmoetingsdag voor 13-plussers, werd uiteindelijk door de jury beloond met een startbedrag van zesduizend euro om dit plan te verwezenlijken. “We hebben een jaar de tijd om het voor elkaar te krijgen. Waar een wil is is een weg en als we geen tijd hebben dan maken we tijd.” reageerde de winnaars verheugd.

2017-07-02 Heroes day - 187 web grootIMC Heroes Day
Tijdens het tweede gedeelte van de dag lag de nadruk meer op de verbondenheid tussen oud-leerlingen van 18 jaar en ouder. “Ik wil jullie meegeven dat deelnemen aan dit soort dagen heel belangrijk is,” onderstreepte weekendschoolleerling-van-het-eerst-uur Virgil Tevreden nog maar eens. “Hier ontwikkel je een netwerk, en een netwerk koop je niet in de winkel. Dit is waardevol!”

2017-07-02 Heroes day - 200 web grootMooie initiatieven 
Dat er de afgelopen tijd veel mooie initiatieven van de alumni komen, bewezen ook de huidige ambassadeurs. Hun webshop IM CONNECTED, die ze lanceerden, is het resultaat van hun eindopdracht van het afgelopen jaar. Ook de Speakers Corner werd officieel ten doop gehouden. Dit is het initiatief, waarbij weekendschool ambassadeurs als presentator, workshopleider of dagvoorzitter ingehuurd kunnen worden. “Kom met je ideeën, en je krijgt ondersteuning”, aldus ambassadeur Moena Geddi.

2017-07-02 Heroes day - 244 web grootHoogtepunt
Hoogtepunt van de dag bleef wijselijk tot het einde bewaard: een optreden van de acteur, filmmaker en trainer Mimoun Oaissa. Oaissa, onder meer bekend van films als ‘Shouf Shouf Habibi’ of ‘Het Schitzelparadijs’, verzorgde eerder al gastlessen voor IMC Weekendschool. Tijdens deze ‘spoedcursus in overtuigingskracht’ deelde hij op humoristische wijze het belang van -non-verbale- communicatie met het publiek.
Een inspirerende dag, met dank ook aan ING Nederland Fonds, Business universiteit Nyenrode en de Nationale Postcode Loterij!
Fotografie: Pim Rusch

2017-07-02 Heroes day - 139 web groot