fbpx
020 – 280 17 00 EN

IMC on Tour Breda in de Jeugdraad

20-06-2019

Leerlingen van IMC on Tour Breda hebben in januari 2019 meegedaan aan de verkiezingen voor Kinder-Cultuurnachtburgemeester Breda. Samen met 3 andere scholen schreven zij manifesten om kinderen in Breda te laten genieten van alles wat met cultuur te maken heeft.

De leerlingen bedachten tal van ideeën, van een kindercafé tot een kunstwerk van zwerfafval, een kinderdagboekenwinkel of een app waar alle kinderen dingen kunnen leren van de stad Breda. Een groepje uit de klas is geselecteerd om lid te worden van de Jeugdraad Breda.

En maandag 17 juni 2019 was het zo ver! De kinderen werden uitgenodigd in een officiële vergaderzaal op het gemeentehuis in Breda. Daar was wethouder Marianne de Bie (Jeugd, Onderwijs en Cultuur) die de kinderen enthousiast ontving. De zogenoemde ’toekomststoel’ mocht natuurlijk niet ontbreken bij deze bespreking. Deze stoel staat symbool voor alle leuke ideeën. Ondanks de nodige zenuwen vertelde de leerlingen hun ideeën om de stad Breda leuker en leerzamer te maken voor kinderen.

Marianne de Bie en de Jeugdraad gaan nu in overleg welke plannen uitgevoerd kunnen worden. De leerlingen zijn een jaar betrokken bij de jeugdraad hebben na de zomer weer een vergadering. IMC on Tour zal hen hierbij begeleiden.