fbpx
020 – 280 17 00 EN

IMC Weekendschool Amsterdam Noord is op zoek naar vaste vrijwilligers

17-01-2019

IMC Weekendschool Amsterdam Noord is op zoek naar vaste begeleiders voor onze leerlingen in Amsterdam Noord.

Over IMC Weekendschool: IMC Weekendschool is een school voor aanvullend onderwijs voor gemotiveerde jongeren. Op IMC Weekendschool laten we nieuwsgierige jongeren uit de armste wijken in Nederland drie jaar lang elke zondag kennismaken met de meest inspirerende gastdocenten en hun uiteenlopende vakgebieden. In drie jaar tijd krijgen de kinderen les van bekende (en minder bekende) journalisten, artsen, kunstenaars, architecten, rechters en advocaten, ondernemers etc. en gaan op bezoek bij het ziekenhuis, de rechtbank , het mediapark, de dansacademie etc. Want wie kan er nou enthousiaster over een vakgebied of beroep uitleggen, als iemand die er zelf dolenthousiast over is.

We geven de leerlingen een bredere blik op de wereld, die zij van thuis uit vaak niet meekrijgen. Elke les richten we zo in dat er prikkelende, magische momenten ontstaan. Momenten die bijblijven, die hun horizon vergroten en hen de drive geven om voor hun dromen te gaan. Zo bieden we onze leerlingen inspiratie voor het leven. Na drie jaar hebben gediplomeerden toegang tot het IMC Alumni programma met een inspirerend vervolgaanbod, onderlinge uitwisseling, gerichte Masterclasses en concrete carrièrekansen.  

Wat is jouw rol? Jouw rol is het zorgen voor een veilige en positieve groepssfeer binnen je klas, rondom de leslocatie en op excursie. Je spreekt leerlingen aan op gewenst en ongewenst gedrag Je voorziet leerlingen van positieve feedback, zodat hun enthousiasme en zelfvertrouwen toeneemt. Maar vooral is jouw rol meedoen met de les en in gesprek gaan met de jongeren. Iedere dag is anders. De ene dag krijg je les van een forensisch patholoog anatoom, de andere dag ben je een huis aan het ontwerpen op een architectenbureau.

Wat bieden wij jou? Je bent onderdeel van een inspirerende en informele organisatie met gedreven collega´s die hart hebben voor jongeren en onderwijs. IMC Weekendschool ondersteunt jouw ontwikkeling met aanvullende  trainingen. IMC Weekendschool brengt een netwerk samen die voor iedereen interessant is. De leerlingen hebben hun hart op de tong en stellen verrassende vragen.

 

Interesse?  Neem dan contact op met Jotte Hof van IMC Weekendschool Amsterdam Noord: jotte.hof@weekendschool.nl en 06-11 322 067.