020 – 280 17 00 EN

IMC Weekendschool Amsterdam Zuidoost zoekt Klassendocent (8 uur)

29-11-2018

IMC Weekendschool Amsterdam Zuidoost zoekt Klassendocent (8 uur)

Startdatum is 01 januari 2019

Op IMC Weekendschool leren nieuwsgierige leerlingen over de wereld van later. Ben jij net zo nieuwsgierig naar jouw kwaliteiten, verschillende vakgebieden en de wereld om je heen als onze leerlingen en gastdocenten? Kan jij vanuit deze nieuwsgierigheid de ontmoeting tussen de leerlingen en gastdocenten begeleiden? Kom dan als klassendocent IMC Weekendschool versterken!

Over IMC Weekendschool

Op IMC Weekendschool ontmoeten jongeren van 10 tot 14 jaar inspirerende professionals in ervaringsgerichte lesprogramma’s. Van advocaten en architecten tot machinisten en musici. Elke zondag ervaren zij hoe deze professionals werken en mogen de leerlingen in hun schoenen staan. Hoe bereidt een chirurg zich voor op een urenlange operatie? Hoe bestuur je een hijskraan? Waar wordt een chef-kok blij van? En hoe gaat een rechtszaak in zijn werk? Op de weekendschool ontdekken leerlingen in drie jaar tijd hun eigen kwaliteiten en krijgen zij meer zelfvertrouwen. Hoe? Door nieuwsgierigheid, doorzettingskracht en eigen inbreng te stimuleren. Door te werken aan vaardigheden als je mening geven, presenteren en samenwerken. En ze door vele inspirerende ontmoetingen een rijk beeld van de samenleving te geven. Waarom? Zodat leerlingen van IMC Weekendschool bewuste keuzes kunnen maken voor studie en beroep op basis van hun eigen interesses en capaciteiten.

Taken & verantwoordelijkheden

● Je staat iedere zondag van 09:00u tot 16:00u paraat (behalve tijdens de schoolvakanties), daarnaast besteed je een klein gedeelte van je uren aan evaluatie, voorbereiding en training. Enige ervaring met lesgeven is vereist.
● Je bent op zondag de docent van ca. 20 leerlingen in je eigen klas en bent samen met de jaarcoördinator en de andere klassendocenten verantwoordelijk voor de gehele jaargroep
● Jouw pedagogische visie zet je in voor een veilige en positieve sfeer binnen je klas
● Je ondersteunt en begeleidt vrijwilligers en de gastdocenten bij de uitvoering van de les
● Je stimuleert, motiveert en enthousiasmeert leerlingen, gastdocenten en vrijwilligers en maakt de vertaalslag tussen de gastdocenten en de leerlingen
● Je reflecteert op de lesprogramma’s, de leerlingen en je eigen functioneren
● Je vindt het belangrijk tijd te besteden aan je persoonlijke ontwikkelingen d.m.v. training en intervisie

Aanstelling vindt plaats op basis van een contract voor bepaalde tijd. Het salaris is bruto €2022,- bij een 40 urige werkweek. In de praktijk werk je gemiddeld ongeveer 5,5 uur per week (in de vakanties is er geen les). De functie gaat in per januari 2019. Kijk voor meer informatie ook op www.imcweekendschool.nl.

Benieuwd geworden naar ons? Wij ook naar jou! Laat ons weten wie jij bent en wat jij komt toevoegen aan onze organisatie. Stuur je motivatie met CV naar lise.tenholder@weekendschool.nl o.v.v. ‘sollicitatie klassendocent IMC Weekendschool Amsterdam Zuidoost’ vóór 10 december 2018. Bij de sollicitatie hoort een meeloop dag op zondag 16 december. De gesprekken vinden plaats op 11 en 13 december.

Alumni van de weekendschool worden in het bijzonder aangespoord te reageren en worden altijd uitgenodigd voor een gesprek.