fbpx
020 – 280 17 00 EN

IMC Weekendschool bij Factorium

10-12-2013

Factorium Podiumkunsten stond afgelopen zondag vol met helden in allerlei soorten en maten. De kinderen van de IMC Weekendschool waren op bezoek. Na 4 werken keihard werken, lieten ze hun spetterende voorstellingen zien aan familie en vrienden. Het thema:’held’

De kinderen kregen de afgelopen vier zondagen bij Factorium Podiumkunsten een blik in de theaterwereld. Onder leiding van Factorium docente Aaf Dohmen gingen vier docenten theater in opleiding (Fontys hogeschool voor de kunsten) met de leerlingen aan de slag om een voorstelling te maken. Dit alles zou niet mogelijk zijn zonder de steun van Art-Fact. Laatstgenoemde heeft meegedacht over invulling en hoe dit alles concreet mogelijk kan worden.

 

 

Van dans tot spectaculaire gevechtsscènes, alles was te zien. De kinderen laten het publiek weten wie hun helden zijn: Beyoncé, Michael Jordan, Katy Perry maar ook je grootmoeder kan natuurlijk je heldin zijn. Wat maakt je dan een held? Moet je heel sterk zijn of goed kunnen vechten? Misschien moet je zelfs wel vuurballen kunnen schieten? Volgens de kinderen van IMC Weekendschool maakt het niet zo veel uit; iedereen kan een held zijn.

Stichting IMC Weekendschool verzorgt elke zondag speciale lessen voor kinderen uit impulswijken. De kinderen krijgen ervaringsgerichte lessen van gepassioneerde vrijwillige gastdocenten. Het is geen of bijles of begeleiding bij huiswerk school maar de kinderen krijgen te zien wat voor keuzes er in de beroepswereld zijn. Er komen bijvoorbeeld journalisten, beeldende kunstenaars en wiskundigen langs. Zo krijgen de kinderen van IMC Weekendschool een beter beeld van wat ze wel en niet leuk vinden.

 

De kinderen leerden tijdens de afgelopen zondagen niet alleen om theater te maken. “We hebben geleerd onze gevoelens te uiten. ” En wat dan het moeilijkste is? “Je lach inhouden als je gek moet doen, of slow motion vallen natuurlijk.”