fbpx
020 – 280 17 00 EN

IMC Weekendschool bij D’66 Congres

30-01-2017

Heleen Terwijn, directeur strategie en oprichter van IMC Weekendschool en Maryem L’Hajoui, alumna van IMC Weekendschool vestiging Tilburg, waren op zaterdag 28 januari 2017 te gast bij het verkiezingscongres van D’66 in Nieuwegein.

Voor een bomvolle zaal, namen Heleen en Maryem plaats in het onderwijspanel dat speciaal voor deze dag werd samengesteld. Als echte onderwijspioniers leverden zij een energieke bijdrage aan de gesprekken over kansengelijkheid in het onderwijs. IMC Weekendschool laat nieuwsgierige jongeren uit achterstandswijken kennismaken met enthousiaste professionals en hun uiteenlopende vakgebieden en richt de lessen zo in, dat er prikkelende, magische momenten ontstaan. Dat worden ervaringen die bijblijven en de horizon verbreden. Stimuleren van het lef van de leerlingen en bieden van een ijzersterk netwerk staat centraal. Zo geeft de weekendschool hen de bagage mee om te kunnen worden wie ze willen zijn.

C3QCw7mWYAIYFCv

Heleen Terwijn: “Wij richten ons op de plekken waar aanvullend onderwijs het hardste nodig is en zien ook in de praktijk hoe hard het nodig is. Regulier onderwijs is simpelweg niet genoeg voor heel veel kinderen. Het aanvullende onderwijs van de weekendschool stelt kinderen in staat om positief in de maatschappij te kunnen staan”.

 

Maryem L’Hajoui: “Wat ik duidelijk wil maken is dat er eigenlijk niet zoiets bestaat als een verloren droom. Als je iets heel graag wilt dan kom je er wel. Dat heeft de weekendschool mij duidelijk gemaakt!”.

Bekijk hier de bijdragen van Heleen Terwijn en Maryem L’Hajoui:
(Vanaf 38-45 minuten zijn zij direct na elkaar aan het woord!)