fbpx
020 – 280 17 00 EN

IMC Weekendschool Groningen in de Prinsenhof: passie voor het horecavak

10-03-2015

“Hartelijk welkom bij IMC Weekendschool in de Prinsenhof. U kunt daar uw jas ophangen, past u op voor het afstapje?”

Als volleerd gastheer ontving leerling Asllan zondag 2 februari samen met zijn medeleerlingen, allemaal ongeveer 13 jaar, prominenten uit het Groningse bedrijfsleven, leden van de Rotary Groningen en wethouder Joost van Keulen in de Prinsenhof aan het Martinikerkhof. De Groninger Ondernemers Courant schreef hierover (o.a.) het volgende:

“De Prinsenhof en horeca-groothandel HANOS boden de leerlingen de gelegenheid hun vak horeca in praktijk te brengen met een brunch in dit prestigieuze restaurant en hotel in hartje Groningen. Van het eten bereiden, de servetten vouwen en de aankleding van de tafels tot de ontvangst van de gasten en het uitserveren van de gerechten, alles werd met de gepassioneerde begeleiding van de medewerkers van de Prinsenhof tot in de puntjes uitgevoerd.

“Het is zo leuk om met deze kinderen te werken. Ze zijn niet bang en ze pikken alles heel snel op. Wij zijn trots op ons vak en het bedrijf en op deze manier willen wij graag aan de leerlingen van IMC Weekendschool laten zien hoe mooi ons vak is. Onze medewerkers waren dan ook gelijk enthousiast om deze gastles te geven. Een oud-stagiair van ons, Koen, is er zelfs speciaal voor teruggekomen.” (Tieneke Klinkert van de Prinsenhof)

Klinkert is warm pleitbezorger voor IMC Weekendschool. “Ik kende het al vanuit Utrecht, waar ik zelf bij betrokken was als vrijwilliger en gastdocent. Het is zo’n mooi initiatief, ook omdat het helemaal gedragen wordt door het bedrijfsleven. Er komt geen subsidie aan te pas.” De aanwezigheid van veel prominente Groningers onderstreept hoe breed dit initiatief gedragen wordt.”

Groninger Ondernemers Courant, 9 februari 2015

www.groningerondernemerscourant.nl/nieuws/imc-weekendschool-in-de-prinsenhof-passie-voor-het-horecavak

150310 IMC Weekendschool Groningen Prinsenhof brunch (1) 150310 IMC Weekendschool Groningen Prinsenhof brunch (2)

Ook restaurantgids Lekker 500 heeft de passie voor het horecavak van onze leerlingen opgemerkt!

http://www.lekker500.nl/nieuws/passie-de-prinsenhof-leerlingen-van-de-weekendschool-lopen-een-dagje-mee-de-horeca