IMC Weekendschool Groningen is op zoek naar een junior alumni-coördinator!

02-09-2019

Vacature: IMC Alumni Groningen zoekt per 3 november 2019 een Junior alumni-coördinator (16+) voor 3 uur per week!

IMC Alumni is het oud-leerlingennetwerk van de IMC Weekendschool. Heb jij op de IMC Weekendschool gezeten? Kan je goed samenwerken? Heb je een vlotte babbel? En lijkt het je leuk om met jouw enthousiastme alumni te verbinden, en de gaafste evenementen te organiseren?

Kom dan als junior alumni-coördinator het IMC Alumni team Groningen versterken!

Over IMC Alumni

IMC Alumni is het oud-leerlingennetwerk van IMC Weekendschool. Het netwerk is er voor alle leerlingen die na drie jaar hun weekendschooldiploma hebben behaald. Via dit netwerk houden zij contact met elkaar, met de weekendschool, hun (gast)docenten en onze partners. Het netwerk helpt hen bij de verdere ontwikkeling, school- en studiekeuzes en het vinden van stages of werk. Veel oud-leerlingen zien we terug als begeleider in de klas of als gastdocent. Zo vormen zij zelf een voorbeeld voor de jongere generatie. Daarnaast organiseren alumni zelf een groot deel van de activiteiten. Door goed contact te onderhouden met onze oud-leerlingen en hen te blijven volgen, worden ook de resultaten van de weekendschool zichtbaar. Zo zien we dat Weekendschool alumni gemotiveerd in het leven staan en bewuste keuzes maken voor hun verdere ontwikkeling, zowel binnen als buiten de context van de weekendschool. Op dit moment zijn ruim 2000 alumni aangesloten bij IMC Alumni. Dit aantal neemt elk jaar toe met circa 250 oud-leerlingen.

Wat is de functie?

Samen met de IMC Alumni coördinator (Leila) werk je aan verschillende alumni-projecten voor de vestiging Groningen. Je denkt mee over het programma en vergroot het contact met alumni. Je vindt het leuk om met verschillende dingen bezig te zijn. De gezamenlijke taken kunnen per week/periode verschillen, maar bestaan uit:

• contact leggen en onderhouden met alumni van alle lichtingen
  • onderzoeken wat de behoeften, wensen en interesses zijn van alumni
  • werven van alumni voor inhoudelijke en sociale activiteiten (bijvoorbeeld workshops, trainingen en reünies) in Groningen en landelijk

• het helpen opzetten en uitvoeren van een inspirerend alumni-programma
  • bijhouden van alumni-contactgegevens en -deelname in de administratie

Wat verwachten wij van jou?

• wekelijks contact met de alumni-coördinator (Leila)
  • 3 uur per week aanwezig op het kantoor Antillenstraat
  • werkdagen en werktijden zijn flexibel en afhankelijk van wat handig en nodig is
  • je bent enthousiast, betrokken, leergierig, verantwoordelijk en hebt een actieve houding
Waar ben je goed in?

• enthousiasmeren en motiveren
  • contact maken met jongeren
  • samenwerken en initiatief nemen
  • plannen en organiseren
  • communicatie: bellen, appen
  • social media en algemene computervaardigheden

Werken voor IMC Weekendschool Groningen

Als Junior Coördinator word je onderdeel van het team van vestiging Groningen en heb je ook regelmatig contact met andere alumni-coördinatoren en het team van IMC Alumni landelijk. Je bent in belangrijke mate een vertegenwoordiger van onze alumni. Je wordt ingewerkt, ondersteund en begeleid door de alumni-coördinator waarmee je samenwerkt en je kunt een paar keer per jaar trainingen volgen. Zo leren we met én van elkaar!

De standplaats voor deze functie is op het kantoor van de vestiging IMC Weekendschool Groningen (Antillenstraat 9). Werken voor IMC Alumni vraagt echter wel om flexibiliteit aangezien je af en toe ook ‘s avonds (vestigingsraad) of in Amsterdam (IMC Alumni-overleg) werkt.

Salarisindicatie

Als Junior Coördinator ontvang je een tijdelijk contract, met een salaris ingeschaald in functiegroep A: €1721 op basis van 40 uur.

Interesse?

Benieuwd geworden naar ons? Wij ook naar jou!

Laat ons weten wie jij bent en wat jij komt toevoegen aan onze organisatie.

Stuur je motivatiebrief en CV uiterlijk woensdag 25 september 2019 naar Leila Uçar: leila.ucar@weekendschool.nl

De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden in week 40 (30 september – 6 oktober). Hou alvast rekening met deze data in je agenda.