IMC Weekendschool Groningen is op zoek naar een klassendocent!

29-08-2019

Vacature: IMC Weekendschool Groningen zoekt per 3 november 2019 een klassendocent voor 8 uur per week!

Op IMC Weekendschool leren nieuwsgierige leerlingen over de wereld van later. Ben jij net zo nieuwsgierig naar jouw kwaliteiten, verschillende vakgebieden en de wereld om je heen als onze leerlingen? Kan jij vanuit deze nieuwsgierigheid de ontmoeting tussen de leerlingen en gastdocenten begeleiden? ? Stimuleer jij de leerlingen om vragen te stellen, samen te werken en nieuwe dingen te proberen? Sta jij pedagogisch sterk voor een dynamische groep? Kom dan als klassendocent IMC Weekendschool versterken!

IMC Weekendschool

Op IMC Weekendschool ontmoeten jongeren van 10 tot 14 jaar inspirerende professionals in ervaringsgerichte lesprogramma’s. Van advocaten en architecten tot machinisten en musici. Elke zondag ervaren zij hoe deze professionals werken en mogen de leerlingen in hun schoenen staan. Hoe bereidt een chirurg zich voor op een urenlange operatie? Hoe bestuur je een hijskraan? Waar wordt een chef-kok blij van? En hoe gaat een rechtszaak in zijn werk? Op de weekendschool ontdekken leerlingen in drie jaar tijd hun eigen kwaliteiten en krijgen zij meer zelfvertrouwen. Hoe? Door nieuwsgierigheid, doorzettingskracht en eigen inbreng te stimuleren. Door te werken aan vaardigheden als je mening geven, presenteren en samenwerken. En ze door vele inspirerende ontmoetingen een rijk beeld van de samenleving te geven. Waarom? Zodat leerlingen van IMC Weekendschool bewuste keuzes kunnen maken voor studie en beroep op basis van hun eigen interesses en capaciteiten.

Vestiging Groningen

Als klassendocent maak je deel uit van het vestigingsteam Groningen Je werkt op de zondag samen met een jaarcoördinator (en mede-klassendocent) uit het team, die verantwoordelijk is voor de organisatie van het lesprogramma. Jaarlijks start er een nieuwe groep van ongeveer 50 leerlingen op de Weekendschool, die verdeeld wordt over twee klassen. Leerlingen komen van meer dan 10 verschillende basisscholen. De lessen worden gegeven in het UMCG of op excursie bij verschillende bedrijven. De vestiging heeft in totaal drie jaargroepen; elke jaargroep heeft dus een jaarcoördinator en een of twee klassendocenten. Aan alle medewerkers biedt IMC Weekendschool regelmatig intervisie en trainingen aan.

• Je begrijpt het concept en de doelstellingen van IMC Weekendschool.
  • Je hebt aantoonbare ervaring met het zelfstandig begeleiden of lesgeven van een groep leerlingen in de leeftijd van 10-13 jaar.
  • Je kunt zelfstandig het lesprogramma uitvoeren en kan improviseren waar nodig.
  • Je bent communicatief sterk en hebt sterke pedagogische eigenschappen.
  • Je kunt vrijwilligers aansturen en instrueren.
  • Je bent alle leszondagen beschikbaar.

Taken & verantwoordelijkheden

• Je werkt iedere zondag van +/- 09:00 tot 16:00 (behalve tijdens de schoolvakanties).
  • Je bent op zondag de docent van maximaal 25 leerlingen in je eigen klas en bent samen met de jaarcoördinator verantwoordelijk voor de gehele jaargroep.
  • Je zorgt voor een veilige en positieve groepssfeer binnen je klas, in en rondom de leslocatie en op excursie. Je spreekt leerlingen aan op gewenst en ongewenst gedrag.
  • Je stuurt in de klas een team van vrijwilligers aan en ondersteunt de gastdocenten en begeleiders bij de uitvoering van de les.
  • Je stimuleert en verduidelijkt de communicatie tussen leerlingen en gastdocenten/begeleiders.
  • Je bereidt iedere les voor aan de hand van een verkregen dagprogramma en telefonisch contact met de jaarcoördinator.
  • Je vindt het belangrijk tijd te besteden aan je persoonlijke ontwikkelingen d.m.v. training en intervisie. En je bent daarom aanwezig bij teamtrainingen die door het jaar heen worden georganiseerd.

Aanstelling vindt plaats op basis van een contract voor bepaalde tijd. Je krijgt per gewerkte zondag € 86,70 bruto betaald.

De eerste sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden tussen maandag 30 september en vrijdag 4 oktober 2019. Een verplichte meeloopdag / lesopdracht in de klas op zondag 6 of 13 oktober zal onderdeel zijn van de sollicitatie. Hou alvast rekening met deze data in je agenda.

Interesse?

Benieuwd geworden naar ons? Wij ook naar jou!

Laat ons weten wie jij bent en wat jij komt toevoegen aan onze organisatie.

Stuur je motivatiebrief en CV uiterlijk vrijdag 27 september 2019 naar Leila Uçar via leila.ucar@weekendschool.nl

Kijk voor meer informatie en het rooster op https://www.imcweekendschool.nl/vestigingen-imc-weekendschool/imc-weekendschool-groningen