fbpx
020 – 280 17 00 EN

IMC Weekendschool kanjers krijgen diploma

16-04-2014

‘Wooow het lijkt hier net de Euroscoop’, één van de eerstejaars leerlingen van IMC Weekendschool loopt de grote collegezaal van gebouw Danté binnen van Tilburg University. Hij plakt een zelfgemaakte decoratie op die hij net bij gastdocent en creatief brein achter merk ‘Echte Liefde’ Gregory Wijnstein heeft gemaakt. De zaal is nu nog leeg maar jaarcoördinator Robbert Timmermans verwacht zo’n ruim 150 belangstellenden deze zondagmiddag. 

 

[Text Sells schrijfstudio]

 

Timmermans begon drie jaar geleden met zijn klas waarvan de leerlingen van zeven basisscholen uit Tilburg-Noord komen. De kinderen kregen drie jaar de meest uiteenlopende vakken om een beter beeld te vormen van de mogelijkheden die er zijn in de wereld. Na bezoekjes van en aan dokters, rechters, sterrenkundigen, journalisten, biologen, architecten, archeologen, psychologen, brandweermannen en nog veel meer was het moment om te vieren en bezinnen daar; de diploma-uitreking.

 

Inschattingsfoutje

Om twaalf uur worden maar liefst 38 leerlingen met een, jawel cabriobus opgehaald in Noord. Ze zijn in absolute feeststemming. ‘Maar het is ook wel jammer, dat we nu elkaar niet meer elke zondag zien’, zegt leerling Bryan. ‘Maar gelukkig kunnen we nu gewoon meedoen met Future Fort Life’, valt Steven hem in de rede.’ In de tussentijd begint gebouw Danté al aardig vol te lopen. Ouders, vrienden, kennissen, gastdocenten, leerkrachten zijn allemaal benieuwd naar het officiële moment. Timmermans heeft duidelijk een inschattingsfoutje gemaakt. Ruim 200 mensen nemen plaats in de collegezaal.

 

Mijlpaal

Na een klein openingswoord ontbreekt het nog aan één klein dingetje, de leerlingen zelf. Dan knalt het bekendste nummer van The Black Eyed Peas door de speakers en stormen de derdejaars de zaal binnen. Klassendocent Bob Verveda tracht ze nog enigszins te begeleiden, maar de energie spat eraf en terecht. Als de leerlingen plaats hebben genomen start het afwisselende programma met een bemoedigend woordje van wethouder Marjo Frenk. Dan mogen de leerlingen steeds in groepjes naar voren komen. De kinderen ogen ontzettend trots, ze weten dat dit een mijlpaal is. En veel beter dan menig leeftijdsgenootje weten ze al veel beter wat ze willen en dat is toch wat de weekendschool voor ogen had.

 

Rozen

Elke leerling ontvangt twee rozen uit handen van Verveda en Timmermans. Als het einde nadert van de bijeenkomst roept laatstgenoemde de leerlingen op om op te staan en één van de twee rozen af te staan aan iemand in de zaal die ontzettend belangrijk voor ze is geweest. Een enkeling stormt op mama af, Sommige leerlingen weten zich duidelijk geen raad met dit idee, maar het gros rent op de twee meesters af. Dat is tekenend voor de goede sfeer die voelbaar aanwezig is binnen deze lichting, maar ook voor de geweldige klik tussen leerling en leerkracht. Er worden heel wat boksjes uitgedeeld. De leerkrachten wenden zich nog één keer tot de leerlingen. Timmermans: ‘Ik ben blij dat jullie zoveel hebben mogen en kunnen leren, maar in alle eerlijkheid weet ik zeker dat er niemand zoveel geleerd heeft als ik. Dat komt door jullie en daar ben ik jullie voor altijd dankbaar voor. ‘